Antena Meniu Search
x

Decizie FINALĂ a Curţii Supreme! Poliţiştii locali nu mai au voie să îi amendeze pe şoferi în trafic

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis că poliţiştii locali nu mai au voie să îi amendeze pe şoferi în trafic.

Poliţiştii locali nu mai au voie să îi amendeze pe şoferi în trafic

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis că poliţiştii locali nu mai au voie să îi amendeze pe şoferi în trafic.

Polițiștii locali nu au voie să dea amenzi șoferilor în trafic și nu le pot cere informații din care să reiasă cine le-a încredințat pentru conducere mașinile, potrivit Deciziei ICCJ nr. 11/2017 a Completului pentru soluționarea recursurilor în interesul legii, notează avocatnet.ro.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial și a devenit deja obligatorie pentru toate instanțele autohtone.

"(...) doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate", scrie în decizia ÎCCJ.

Totuşi, în prezent, în Parlamentul României se află în dezbatere un proiect de modificare a Codului Rutier prin care poliţiştii locali vor primi atribuţiuni de poliţişti rutieri.

Dacă proiectul va intra în vigoare, șoferii vor fi obligați să respecte indicațiile polițistului local, la fel ca pe cele ale polițistului rutier, vor putea fi opriți de către cel dintâi, vor fi obligați să-i înmâneze documentele cerute și vor putea fi amendați de către acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Decizie FINALĂ a Curţii Supreme! Poliţiştii locali nu mai au voie să îi amendeze pe şoferi în trafic