Antena Meniu Search
x

Decizie SOC din partea unuia dintre cei mai mari producatori. "Retragem din supermarketuri 75 de TONE de produse"

Se pare ca scandalul aflatoxinei zdruncina din ce in ce mai multe companii prezente la noi in tara. Unul din cei mai mari jucatori internationali de pe piata produselor lactate a anuntat, in urma cu scurt timp, retragerea din marile lanturi de magazine un numar de 75 de tone de produse.

Vezi și

Iata comunicatul emis de compania Danone Romania:

"Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si facem toate eforturile sa fie finalizat pana la finalul zilei.

Danone colaboreaza si este in legatura cu autoritatile pentru a garanta siguranta alimentara a laptelui colectat si ne asiguram toti clientii ca siguranta alimentara ramane prioritatea noastra principala, in concordanta cu standardele companiei.

Dupa alerta nationala referitoare la aflatoxina, Danone Romania a implementat mai multe masuri suplimentare si voluntare de auto-control fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina. Niciun lapte pentru care exista suspiciunea unui continut de aflatoxina peste norme nu este acceptat in fabrica."

Sursa: Antena 3

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Decizie SOC din partea unuia dintre cei mai mari producatori. "Retragem din supermarketuri 75 de TONE de produse"