Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Declinul demografic se accentuează. Numărul persoanelor decedate, cu 8.600 mai mare decât cel al nou-născuţilor, în iulie

Populaţia României este mai mică de la lună la lună. În iulie, numărul persoanelor decedate a fost de 1,6 ori mai mare faţă de cel al nou-născuţilor. 

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 19:58

În luna iulie s-au născut 14.458 de copii. Chiar dacă numărul a fost în creştere cu 35% faţă de luna iunie, decesele au crescut cu 27% faţă de luna anterioară.

Populaţia României, mai mică de la lună la lună

Iar mare parte din decese au fost la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. Vestea bună însă este că înregistrăm totuşi o uşoară creştere a naşterilor în iulie 2024, faţă de iulie 2023. Numărul deceselor a fost mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Vezi și

Sporul natural a fost negativ şi în iulie 2024, dar şi în iulie 2023.

În luna iulie s-au casatorit mai multe cupluri fata de luna precedenta. Iar la polul opus, numarul divorţurilor a înregistrat o uşoară scădere, cu 0,4%. La notariat au fost încheiate 1540 de divorţuri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Declinul demografic se accentuează. Numărul persoanelor decedate, cu 8.600 mai mare decât cel al nou-născuţilor, în iulie