Antena Meniu Search
x

Video Delicatesa sezonului, apărută deja pe tarabe, se vinde ca pâinea caldă: "E perfectă pentru post"

Ștevia, planta considerată de mulţi delicatesa sezonului, a apărut deja în piețe. Este folosită la ciorbe, salate, plăcinte sau chiar la învelit sarmale. O legătură costă 3 lei şi vine la pachet cu multe vitamine şi minerale. 

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 19:35

Vezi și

Pieţele sunt pline de verdeţuri în această perioadă a anului. Pe tarabe şi-a făcut apariţia şi ştevia, care este la mare căutare acum în rândul celor care nu vor să mănânce carne.

"E perfectă pentru post. În orez, trasă la tigaie cu mămăliguţă, perfectă pentru post."

Clara Mihociu, reporter Observator: Poate unul dintre cele mai populare preparate rămâne mâncarea de ştevie. Avantajul la aceasta este că putem să adăugăm şi alte verdeţuri de sezon, cum ar fi spanacul, pătrunjelul, ceapa verde, unii adaugă chiar şi urzici şi, desigur, usturoi pentru aromă. După ce am spălat totul, trebuie doar să le tăiem.

Pieţele sunt pline de verdeţuri în această perioadă a anului

Pe acelaşi subiect

Odată tăiate, punem verdeţurile la fiert cu puţină sare şi călim într-o tigaie cu ulei ceapa verde şi usturoiul, pentru ca mai apoi să amestecăm toate ingredientele împreună.

O reţetă rapidă, gustoasă şi foarte sănătoasă, pentru că planta este bogată în vitamine.

Ionuț Ignat, nutriționist: Avem vitamina C, vitamina A, vitamina K, care ne ajut la partea de coagulare, şi este un antioxidant foarte bun pentru organism. Are un conţinut foarte bogat de fibre. Un conţinut foarte bogat de magneziu şi potasiu şi în felul acesta ne reface echilibrul electrolitic din organism.

Cel mai indicat este să consumăm o porţie de 300 de grame de ştevie în salată, pentru că astfel îşi păstrează cel mai bine vitaminele. O legătură se vinde cu circa 3 lei. Cei care vor să încerce trufandaua trebuie să ştie că nu stă prea mult pe tarabe. Delicatesă a sezonului, ștevia e folosită rar în preparatele din restaurante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Delicatesa sezonului, apărută deja pe tarabe, se vinde ca pâinea caldă: "E perfectă pentru post"