Antena Meniu Search
x

Delta Dunării, pas cu pas pe Internet. Super-camera Google Street View a fost pusă într-o căruţă

Turiştii vor ajunge mai uşor în Delta Dunării. Cel mai faimos loc din România apare în celebra aplicaţie Google Street View. Peste 100 de mii de fotografii realizate la 360 de grade acoperă 1.500 de kilometri de canale, sate pescăreşti, zone protejate şi plaje virgine.

Vezi și

Turiştii vor ajunge mai uşor în Delta Dunării. Cel mai faimos loc din România apare în celebra aplicaţie Google Street View. Peste 100 de mii de fotografii realizate la 360 de grade acoperă 1.500 de kilometri de canale, sate pescăreşti, zone protejate şi plaje virgine.

Sate cu uliţe de nisip, canale ştiute doar de pescarii locului şi plaje sălbatice. Aceste peisaje de vis sunt acum disponibile în modul Street View din aplicaţia Google Maps. 

Aceasta aplicatie este extrem de utila pentru turistii care vor sa mearga in Delta dar nu stiu exact unde vor sa ajunga. Asa ca de acasa, din fata unui laptop pot vizita virtual orice locatie, iar apoi isi pot programa vacanta.

Odata ajunsi aici nu va rămâne decât să vă bucurați de spectacolul naturii. Despre peninsula de la Sacalin, unde ne aflam acum, localnicii spun că este un pământ nascut din apa in urma cu un secol si jumatate, iar de atunci se află in continua mișcare. Toate aceste peisaje , întinse pe o lungime de 1500 de km sunt disponibile acum și pe Google Street View.

Cristian Mititelu este cel care a fotografiat cele mai ascunse locuri, pentru ca toată lumea să le poată vedea gratuit, de acasă. A folosit un tracker, un aparat alcătuit din 16 camere de fotografiat unite într-una singură, pentru a realiza instantanee la 360 grade. Iar în Deltă, prin satele de lipoveni, super-camera a fost amplasată într-o... căruţă trasă de doi cai. 

Cristian Mititelu, membru WWF România: Exact in perioada aia, Rezervatia Biosfera Delta Dunarii a pus in funcitune radarul ambarcatiunilor si in momentul in care ne vedeau cu o chestie ciudata se gandeau ca asta e radarul rezervatiei.

Pentru acest proiect au fost făcute peste 100 de mii de fotografii în patru săptămâni. 

Elisabeta Moraru, manager Google România: Acest instrument poate fi folosit la scoala de catre profesorii care pot sa deschida un univers deosebit copiilor si ii pot atrage sa invete altfel.

Până în 2020, ar trebui creat un brand astfel încât străinii să identifice mai uşor această zonă. Şi, foarte important, Delta va fi un loc fără grătare şi servicii all inclusive.

Cătălin Țibuleac - președinte Asociația de Management al destinației Delta Dunarii: Să fie un turist educat, un turist pregatit pt turism lent, turism de vizitare. 

Organizaţia World Wildlife Fund, care a participat la proiectul Delta Dunării în Google Street View, a făcut astăzi un anunţ îngrijorător. În ultimii 40 de ani, omenirea a pierdut 60% din animalele sălbatice. Este un moment decisiv în istorie. Suntem ultima generaţie care mai poate opri distrugerea habitatelor naturale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Delta Dunării, pas cu pas pe Internet. Super-camera Google Street View a fost pusă într-o căruţă