Antena Meniu Search
x

Video Demolare spectaculoasă la Câmpina: Bucată de 300 de tone dintr-un pod, pusă la pământ în câteva secunde

Operaţiune spectaculoasă la Câmpina, pe Drumul Naţional 1. Este demolat un pod de cale ferată, construit în anii '70, care ameninţa să se prăbuşească peste una dintre cele mai aglomerate şosele din ţară. Circulaţia în zonă a fost închisă 48 de ore, iar maşinile sunt deviate pe o variantă ocolitoare. 

de Cristi Georgescu

la 19.03.2024, 20:02

Vezi și

O bucată de 300 de tone din podul de cale ferată a fost pusă la pământ în câteva secunde cu o tehnologie de ultimă generaţie. 

Podul de cale ferată care traversa Drumul Naţional 1 la Câmpina nu mai era folosit de 11 ani şi era încadrat la gradul unu de pericol. Ca să îl demoleze, Compania de Căi Ferate a angajat o firmă de specialitate.

  • CRISTI GEORGESCU, reporter: De la miezul nopții, momentul la care a fost închisă circulația pe DN1, firma care se ocupă de demolare a pus un strat de balastru pentru a împiedica degradarea asfaltului. În jurul orei 3 au început să desprindă bucățile și acum mai multe utilaje se ocupă de îndepărtarea bucăților de pod. 

Podul putea fi demolat şi cu explozibil, dar această variantă a fost considerată periculoasă şi abandonată. Pe lângă pasarelă trec două conducte cu gaz şi apă. Circulaţia pe DN1 este închisă la Câmpina până joi la miezul nopţii. Maşinile mici sunt deviate prin Cornu - Bănești, iar traficul greu, pe DN1A pe ruta Cheia – Săcele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Demolare spectaculoasă la Câmpina: Bucată de 300 de tone dintr-un pod, pusă la pământ în câteva secunde