Video Denisa, cea mai bună prietenă a animalelor: "Recordul meu a fost 14 sau 15 într-o zi". Cât câştigă o bonă de animale
E o vară aglomerată pentru bonele de animale. Sute de cereri sunt înregistrate pe platforme de profil, unde stăpânii caută oameni de încredere pe mâna cărora să-şi lase animalele şi casele în timpul vacanţei. România e pe primul loc în Europa la numărul de locuinţe cu cel puţin un animal de companie, aşa că cererea uriaşă e de înţeles.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Xena are 1 an şi jumătate şi e a doua oară când petrece câteva zile acasă la Denisa. "Ea devine foarte anxioasa in monmentul in care e lasata singura acasa, iar stapanii vor sa se asigure ca ea are pe cineva in permanenta care sa poata sa i acorde atentie. Momentan sunt plecati din tara, iar eu sunt baby sitterul temporar", a declarat Denisa Ivan.
Denisa e studentă în anul 4 la medicină veterinară şi bonă pentru animale
Denisa e studentă în anul 4 la medicină veterinară şi bonă pentru animale pe care fie stăpânii le aduc la ea în apartament, fie îi lasă ei cheile de acasă. "Recordul meu a fost 14 sau 15 intr-o zi. Cea mai lunga perioada cred ca am venit o luna jumatate zilnic dimineata, seara, dimineata, seara. Un british cu cistita, avea nevoie de tratament in fiecare zi", a declarat Denisa Ivan.
La ea şi la alte bone apelează stăpânii când pleacă în vacanţe, au probleme medicale şi nu pot ieşi la plimbare cu animalele lor de companie sau sunt prea ocupaţi să le ducă la doctor. "Să fie dusi la RMN, la analize, la tot felul de alte investigatii şi ulterior tot eu sa ma ocup de tratament", a declarat Denisa Ivan. În pandemie, ea a fost cea care, cu grijă, se ocupa de urgenţele animalelor când stăpânii erau în carantină.
"Veneam si prin manusi, masti si cateodata chiar si combinezane incercam să preiau animalutul sa fie plimbat, sa fie hranit, sau daca era nevoie sa fie dus undeva, spre exemplu la veterinar", a declarat Denisa Ivan. România se află pe locul 1 în Europa la numărul de gospodării care au animale de companie - peste jumătate dintre locuinţele din ţară. Când a aflat informaţia, unei tinere antreprenoare din Târgu Mureş i-a venit o idee.
Cei care au timp şi sunt implicaţi pot câştiga peste o mie de euro pe lună
"Eu avand experienta in IT, atunci m am gandit ca daca pot sa contribui construind o platformă care asta face de fapt, îi ajută să îi pună în legătură pe stapâni şi bone", a declarat Claudia Goga, fondatoare platform de petsitting. Înainte de a primi jobul, candidaţii la funcţia de bonă pentru animale trebuie să treacă prin verificări, interviuri, să trimită cazier, acte personale şi informaţii de la facultate, dacă sunt studenţi. "Majoritatea stăpânilor caută pentru câini sau pisici, dar teoretic pot să aibă grijă şi de rozătoare sau reptile, păsări, peşti", a declarat Claudia Goga, fondatoare platform de petsitting.
Denisa îşi notează cu grijă indicaţiile stăpânilor şi trimite un raport, de fiecare dată când face o vizită la domiciliu. Serviciile costă de la 45 de lei pe zi, pentru plimbarea şi hrănirea unui animal de companie la el acasa, până la 100 de lei, găzduirea si îngrijirea lui la bonă. Cei care au timp şi sunt implicaţi pot câştiga peste o mie de euro pe lună.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰