Antena Meniu Search
x

Deputat PSD, implicat într-un accident rutier în Iaşi. Politicianul a fost depistat cu alcoolemie

Deputatul PSD de Iaşi Vasile Câtea a fost implicat, sâmbătă seară, într-un accident rutier, în centrul municipiului, o persoană find rănită uşor.

Deputatul PSD de Iaşi Vasile Câtea a fost implicat, sâmbătă seară, într-un accident rutier, în centrul municipiului, o persoană find rănită uşor.

Politicianul ieşean a fost depistat de către poliţişti cu o alcoolemie de 0,05mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vasile Câtea conducea un autoturism marca Audi, iar pe strada Sfântul Lazăr, din apropierea sediului SRI, maşina sa a fost lovită de o autoutilitară, al cărei şofer intenţiona să intre pe o stradă laterală. Maşina condusă de către deputatul PSD a fost proiectată într-un taxi.

În urma impactului, şoferul taximetrului a fost rănit uşor, fiind transportat la spital, dar nu a necesitat internarea.

O echipă de poliţişti s-a deplasat la locul accidentului, toţi cei trei şoferi fiind testaţi alcoolscopic. Deputatul PSD Vasile Câtea a fost depistat cu o alcoolemie de 0.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Şoferul autoutilitarei nu a acordat prioritate unui autoturism Audi care circula regulamentar, iar cele două maşini au intrat în coliziune. Autoturismul Audi a fost proiectat apoi într-un taxi. Toţi cei trei şoferi au fost testaţi alcoolscopic, iar soferul Audi a fost găsit pozitiv cu o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-a fost luată o probă de sânge pentru determinarea alcoolemiei din sânge”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

Parlamentarul a declarat, duminică, la Antena 3, că autoutilitara i-a tăiat calea şi l-a aruncat într-un taximetru, el susţinând că în urma accidentului uşor nu a fost nimeni rănit, ci s-au înregistrat doar pagube materiale.

Întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, în condiţiile în care etilotestul a indicat 0,05 mg/l, parlamentarul a spus că nu şi că i s-au recoltat probe de sânge pentru a se stabili cu exactitate de ce a ieşit această valoare.

"Şi o salată de oţet dacă consumi poate ieşi această cifră, dar o să vedem la Medicina Legală ce se va spune", a mai declarat Vasile Câtea.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Deputat PSD, implicat într-un accident rutier în Iaşi. Politicianul a fost depistat cu alcoolemie