Antena Meniu Search
x

Deraierea mocaniței în Valea Văserului, filmată de un turist

La patru zile după incidentul de pe Valea Vaserului din Maramureş, unde o mocăniţă a deraiat, au apărut şi primele imagini cu momentul teribil în care locomotiva sare de pe şine. Totul a fost surprins de un turist aflat într-un vagon de la coada garniturii.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 14:59

Vezi și

La patru zile după incidentul de pe Valea Vaserului din Maramureş, unde o mocăniţă a deraiat, au apărut şi primele imagini cu momentul teribil în care locomotiva sare de pe şine. Totul a fost surprins de un turist aflat într-un vagon de la coada garniturii. Avem filmul care a surprins momentele de panică printre sutele de turişti! 15 oameni au fost răniţi, printre care şi doi copii, în urma incidentului. 

Sunt primele imagini cu momentul în care mocăniţa ce transporta peste 300 de călători a sărit de pe şine. Locomotiva s-a răsturnat şi a tras după ea şi primul vagon. Filmul a fost surprins de un turist aflat la coada garniturii. Omul lasă telefonul jos, dar înregistrarea continuă. Sunetele descriu momentele de panică instalate printre călători.

Nimeni din vagonul din care s-a făcut filmarea nu a fost rănit. Însă, nu la fel de norocoşi au fost şi cei din vagonul deraiat.

După incident, 15 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Între ei, un bebeluş de o lună şi un băieţel de trei ani. 

Ceilalţi turişti şi alţi patru sute de oameni blocaţi pe traseu, la bordul celorlalte garnituri, au ajuns înapoi în gara Vişeu abia seara, după o întârziere de câteva ore. 

Autoritatea Feroviară şi Inspectoratul Teritorial de Muncă fac anchete şi urmează să stabilească cum s-a petrecut incidentul. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar inspectorii trebuie să stabilească şi dacă au fost respectate restricţiile de viteză. Tehnic, atunci când este cald, mocăniţa nu trebuie să depăşească o viteză de 30 de kilometri pe oră. Turiştii au primit înapoi jumătate din valoarea biletului plătit. O plimbare cu trenul de agrement costă 74 de lei în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Deraierea mocaniței în Valea Văserului, filmată de un turist