Efectele gazului toxic de la Timișoara îi surprind și pe medici. Alte 12 persoane, internate în spital
Efecte în lanţ după deratizarea mortală din Timişoara. Din blocul morţii continuă să vină apeluri, la patru zile de la declanşarea alertei. 12 oameni au ajuns şi astăzi la spital, deşi unii dintre ei fuseseră evacuaţi de mai bine de 72 de ore. Echipe specializate în decontaminare acţionează şi acum în zonă.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Efecte în lanţ după deratizarea mortală din Timişoara. Din blocul morţii continuă să vină apeluri, la patru zile de la declanşarea alertei. 12 oameni au ajuns şi astăzi la spital, deşi unii dintre ei fuseseră evacuaţi de mai bine de 72 de ore. Echipe specializate în decontaminare acţionează şi acum în zonă. Astăzi au salvat două pisici ramase blocate în apartamentele părăsite în grabă. E posibil ca toate obiectele şi mobila din apartamente să fie arse de autorităţi. Ministrul de Interne a dispus verificarea tuturor firmelor care vând substanţe periculoase. Atenţie, informaţii şi imagini cu puternic impact emoţional.
În blocul unde gazul toxic a ucis doi copii şi o mamă au rămas încă, la patru zile de la tragedie, animalele. Salvatorii au scos în grabă doar oamenii. Astăzi, la o fereastră un pui de pisică cerea disperat ajutorul. Specialiştii în decontaminare au intrat în imobil şi l-au salvat. Câteva ore mai târziu, dintr-un alt aprtament au mai scos o pisică.
Bărbatul care şi-a pierdut fiul şi soţia cere explicaţii şi anchete. Nimeni nu i-a anunţat că în blocul lor e pericol de moarte.
Spitalele din Timișoara primesc în continuare apeluri
La patru zile de la primul deces, spitalele din Timişoara continuă să primească apeluri la 112. Trei copii şi doi adulţi au avut nevoie de ambulanţă, deşi au fost evacuaţi de două zile din blocul contaminat.
45 de oameni sunt internaţi acum în 3 spitale din Timişoara. 32 dintre ei sunt copii. Numărul lor ar putea creşte. Efectele pe termen lung ale gazului toxic îi suprind chiar şi pe medici. Un raport preliminar al legiştilor arată că acesta nu a lăsat urme în corpul celor trei persoane care au decedat.
Hainele cu toxine ar putea fi arse
În al doilea bloc în care a fost găsită o pungă cu pastile toxice, printre haine, oamenii s-au putut întoarce în casele lor. Apartamentele au fost atent verificate.
E şi motivul pentru care pastilele folosite la stârpirea şobolanilor, în spaţii deschise, trebuie păstrate sub cheie, iar orice utilizare a lor este obligatriu să fie notată într-un registru supus periodic verificarilor de către politiştii de la Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase. La Timişoara, patronul firmei care a făcut dezinsecţia a cumpărat-o la negru, de la un prieten care lucra la o firmă de distribuţie.
Pastilele toxice ar fi trebuit cumpărate cu autorizație
Individul care s-a ocupat de deratizarea mortală a fost arestat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic cu substanţe toxice în formă continuată. Cazul este fără precedent în România.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰