Antena Meniu Search
x

Descoperire ŞOCANTĂ în Italia, pe aeroportul din Torino! Cu au găsit inspectorii vamali în bagajul unei românce e INCREDIBIL

Garda de Finanțe din Torino a confiscat, pe aeroportul „Sandro Pertini”, în ultimele două luni de zile, nu mai puţin de 200.000 de euro, bani nedeclarați.

- cronacaqui.it

Garda de Finanțe din Torino a confiscat, pe aeroportul „Sandro Pertini”, în ultimele două luni de zile, nu mai puţin de 200.000 de euro, bani nedeclarați, potrivit rotalianul.com.

Zece persoane au fost oprite în timp ce încercau să treacă frontiera vamală italiană cu bani nedeclarați, marea lor majoritate plecând spre continentul asiatic, China în special.

Unele dintre ele, însă, se îndreptau și spre Europa de Est, îndeosebi în România.

Printre călătorii identificați cu sume de bani ilicite se află și o femeie de origine română care pleca spre București cu peste 20.000 de euro în numerar și care nu a putut să justifice originea banilor, probabil rezultatul unor activități ilicite sau al muncii plătite la negru, presupun agenții de la Garda de Finanțe italiană.

Pe acelaşi subiect

Strategiile folosite de călători pentru a ascunde banii sunt multiple: de la căptușeala dublă a jachetelor și a pantalonilor, până la interiorul sutienelor, a centurilor curelelor sau în interiorul pantofilor.

Cu ce sumă de bani putem trece granița

Dacă intenţionaţi să intraţi sau să ieşiti dintr-o țară UE cu 10 000 de euro/persoană, sau mai mult, în numerar (sau echivalentul în alte monede), trebuie să declaraţi suma autorităţilor vamale.

Când suma de bani cu care se trece granița unei țări din Uniunea Europeană este egală sau mai mare de 10.000 de euro/persoană, este necesar să se completeze o declarație și să se depună la birourile Vămii în momentul în care se trece frontiera.

Este necesar să se specifice suma totală de bani deținută, originea lor, destinatarul, dacă e diferit de declarant, și la ce vor fi utilizați banii.

Nedeclararea sau declararea eronată poate fi sancţionată contravenţional sau penal, după caz, banii nedeclarați fiind reţinuți în vederea confiscării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Descoperire ŞOCANTĂ în Italia, pe aeroportul din Torino! Cu au găsit inspectorii vamali în bagajul unei românce e INCREDIBIL