Antena Meniu Search
x

Descoperire INCREDIBILĂ în România! "E visul oricărui arheolog"

Un student a făcut o descoperire fabuloasă pe râul Ialomiţa. Obiectul găsit de el are peste 2 metri şi cântătreşte mai mult de 250 de kilograme!

 Un student a făcut o descoperire fabuloasă pe râul Ialomiţa. Obiectul găsit de el are peste 2 metri şi cântătreşte mai mult de 250 de kilograme!

Este vorba despre un colţ de mamut pe malul râului, vechi de aproape 10.000 de ani. Muzeografii spun că este o piesă extrem de rară pe care vor să o restaureze şi să o expună în scurt timp.

Tânărul Ionut Popescu se plimba pe malul Ialomiţei când a descoperit fildeşul de mamut pe jumătate îngropat în nămol. Iniţial a crezut că e doar un buştean adus de ape. Tânărul şi-a sunat imediat profesorii de la universitate.

"Este o descoperire de exceptie. Practic e visul oricărui arheolog, dar din pacate situaţiile sunt extrem de rare", a declarat Marian Cosac, profesor de istorie la Universitatea Valahia Târgovişte.

Pentru specialişti a rămas acum o singură problemă de rezolvat: datarea fildeşului de mamut. La prima evaluare, bucata de fosilă ar putea să aibă chiar şi o sută de mii de ani vechime. Până acum, în ţara noastră au fost găsite fosilele mai multor specii de mamuţi: lânos, de stepă şi meridional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Descoperire INCREDIBILĂ în România! "E visul oricărui arheolog"