Antena Meniu Search
x

Galerie foto Descoperirea făcută de poliţişti în casa unui constănţean. Deţinea bunuri care ar face parte din patrimoniul cultural

Poliţiştii din Constanţa au făcut o descoperire cu adevărat istorică în casa unui bărbat de 45 de ani. Acesta a reuşit să strângă mai multe bunuri care ar face parte din patrimoniul cultural, prin intermediul site-urilor de profil, al grupurilor de colecționari, dar și pe piața neagră de antichități.

de Redactia Observator

la 16.07.2023, 13:45

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut vineri o percheziție domiciliară în locuința unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire de bunuri aparținând patrimoniului cultural național.

În urma probatoriului administrat în dosar a reieșit că, din anul 2020, bărbatul de 45 de ani ar fi desfășurat o amplă activitate de colectare și valorificare de bunuri susceptibile a face parte din patrimonial cultural, prin intermediul site-urilor de profil, al grupurilor de colecționari, dar și pe piața neagră de antichități.

Ce au ridicat poliţiştii din casa bărbatului

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 65 de monede din perioada romană și medievală, precum și 8 ceasuri de colecție, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, transmite Mediafax.

De asemenea, au fost descoperite bunuri folosite la comiterea infracțiunilor: înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, sisteme informatice și suporturi de stocare a datelor informatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Descoperirea făcută de poliţişti în casa unui constănţean. Deţinea bunuri care ar face parte din patrimoniul cultural