Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Deserturile toamnei cu care o cofetărie din Craiova a dat lovitura. Preţurile variază de la 9 la 100 de lei

Octombrie are gust de dovleac. Mirosul din casa bunicii aduce acum profit uriaş în cofetăriile din ţară. Şi plăcinta cu mere şi tarta cu nuci dispar rapid de pe rafturi. Unii fac comenzi pentru petrecerile de Halloween iar alţii pur şi simplu pentru plăcerea gustului.

de Diana Severin

la 23.10.2024 , 18:28

Cele mai mari tentaţii ale toamnei prind gust în cofetăriile din Craiova. Pe lângă tradiţionalul dovleac, clienţii se înscriu pe listele de aştepare şi pentru tarta cu nucă.

Preţurile variază de la 9 la 100 de lei

"În sezonul de toamnă în general oamenii preferă deserturile pe bază de dovleac, de nucă, deserturi care au în compoziţia lor scorţişoară. Avem oameni care atunci când intră în cofetaărie ne spun că la noi miroase a copilărie, a bunica. Dovleacul, merele, perele şi nucile sunt vedetele din bucătării. O plăcintă costă 9 lei, în timp ce o tartă ajunge la 22 de lei. Cei mai pretenţioşi clienţi plătesc peste o sută de lei pentru celebrul tort cu morcovi",  a declarat Iulia Cantea, proprietar cofetărie. 

Vezi și

"Plăcinta cu dovleac este specifică toamnei şi chiar şi cea cu măr". "Plăcinta cu mere", spun clienţii.

Pe acelaşi subiect

Nutriţioniştii ne recomandă însă să le consumăm cu măsură, din cauza conţinutul ridicat de zahăr.  

"Atunci cand mancam dulce trebuie sa tinem cont de perioada în care facem acest lucru pentru că de exemplu desertul este recomandat să se consume după masa, nu înaintea mesei pentru a evita creşterile bruşte de glicemie", spune nutriţionistul. 

Pe lângă deserturile tradiţonale, cofetarii pregătesc şi recompense dulci şi personalizate pentru sărbătoarea de Halloween. 

Comenzile trebuie să fie gata până săptămână următoare şi pot fi livrate chiar şi la uşă, cu ajutorul curierilor. 

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Evenimente » Deserturile toamnei cu care o cofetărie din Craiova a dat lovitura. Preţurile variază de la 9 la 100 de lei