Antena Meniu Search
x
LIVE

Criminalul din Făget a stat ascuns la doi pași de polițiștii care-l căutau: ”Te-am văzut pe câmp”

Criminalul care a terorizat vestul ţării a fost prins după mai bine de 18 ore de la primul atac, din Făget. Se întorcea acasă cu o maşină furată şi circula cu farurile stinse. În faţa poliţiştilor, a făcut declaraţii halucinante - a spus că a ucis din cauza unei icoane.

De Redactia Observator la 04.07.2019, 20:34
Vezi și

Criminalul care a terorizat vestul ţării a fost prins după mai bine de 18 ore de la primul atac, din Făget. Se întorcea acasă cu o maşină furată şi circula cu farurile stinse. În faţa poliţiştilor, a făcut declaraţii halucinante - a spus că a ucis din cauza unei icoane. Medicii i-au găsit trei tipuri de droguri în sânge. Reporterii Observator au refăcut filmul celui mai sângeros atac din Timiş. Avem imagini în exclusivitate cu ucigaşul fugar, dar şi noi mărturii şocante ale supravieţuitorilor. Anchetatorii au stabilit că Ionel Boldea a făcut şapte victime, alese la întâmplare. Printre ele, şi un poliţist.

Primele declaraţii ale ucigaşului Ionel Boldea, după ce a fost prins au fost de-a dreptul halucinante.

"O icoană de argint m-a scos afară din casă şi m-a făcut să fac unele lucruri... să am o forţă... inumană! La 6 dimineaţa să mă scoată o icoană de pe cearşaf... Cu clopote!”, a spus Ionel Boldea anchetatorilor.

Criminalul din Făget, prins la 300 de metri de casă

După violenţele din Făget şi Temereşti, Ionel Boldea a stat ascuns câteva ore în pădure, în zona în care poliţiştii au făcut căutări. S-a plimbat într-un perimetru de câţiva kilometri, culmea, chiar pe lângă forţele de ordine. 

”Te-am văzut în câmp, am vrut să mă opresc la tine, că am conştiinţă. Am fost forţat de situaţie, de împrejurări, să ajung acasă”, a spus criminalul unui polițist.

Poliţiştii l-au capturat după 18 ore, la 300 de metri de casa lui din localitatea Bichigi. La un filtru al agenților a fost observată mașina suspectă, fără luminile aprinse. Automobilul a fost furat trei kilometri mai în spate de către suspectul principal. Ionel Boldea a oprit la semnalele poliţiştilor, nu a opus rezistenţă, a fost pus la pământ şi încătuşat. 

(Polițist): Unde mergeai acum?

(Ionel Boldea): Spre casă, să fac un duş.

(Polițist): Unde ai stat până acum, Nelule, ia zi. Unde ai stat până acum?

(Ionel Boldea): Într-un pom.

În momentul capturării, bărbatul era incoerent şi extrem de agitat. A fost dus la spitalul din Timişoara, unde medicii i-au descoperit în sânge un cocktail periculos de droguri. Ucigaşul consumase marijuana, cocaină şi amfetamină. 

Eduard Moţoescu, medic psihiatru: Aceste substanţe practic blochează orice filtru moral al pacientului. Îl transformă într-un automat care nu mai are discernământ. Pot să apară foarte multe simptome psihiatrice - halucinaţii, idei delirante

Ionel Boldea şi-a ales victimele la întâmplare

Anchetatorii au stabilit că individul drogat şi-a ales victimele la întâmplare. Putea fi oricine în locul lor. Înainte de crima din parc, Ionel Boldea a încercat să intre în casă peste o bătrână. 

Maria Soci, supravieţuitoare: O venit şi la mine tipul. L-o căutat pe bărbatu-meo. Bărbatul meu e mort de 25 de ani. A vrut să intre. Zic du-te de aici, că nu e. El e mort. Nu-i adevărat, mă minţi, a zis. Şi am trânit uşa, zic lasă că sun eu la Poliţie. Şi atunci a plecat

Cu o furie de nestăpânit, ucigaşul a intrat apoi în parcul din Făget, unde a făcut primele victime. 

Diana Gitan, procuror Parchet Timiş: Acesta s-a întâlnit cu un cuplu de persoane în vârstă pe care nu le cunoştea şi, fără motiv, a început să le agreseze, lovindu-le în mod repetat 

Cei doi soţi făceau sport când au fost atacaţi. Ea e fost inginer chimist la o fabrică din localitatea Margina. El era mecanic lăcătuş la aceeaşi unitate. Bărbatul a murit pe loc. 

În exclusivitate pentru Observator, fiica lor a declarat că cei doi veniseră la Făget să stea câteva zile cu ea. Mama este în continuare în stare critică la spitalul din Timişoara. 

Marius Craina, manager Spitalul Judeţean Timişoara: S-a intervenit neurochirurgical în regim de urgenţă, a fost monitorizată pe parcursul nopţii în secţia de Terapie Intensivă. Actualmente, starea ei este critică 

Între timp, criminalul spune că "fugeam după icoană... deci icoana efectiv m-a luat după ea".

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Cu aceleaşi gânduri ucigaşe, individul a fugit cu bicicleta până în localitatea Temereşti, situată la o distanţă de cinci kilometri. 

Acolo, a mai atacat doi părinţi, o bătrână în vârstă de 80 de ani, apoi a lovit cu maşina furată încă un bărbat. Anchetatorii au stabilit că a agresat şi un poliţist. 

În total, Ionel Boldea a făcut şapte victime în mai puţin de o oră. Camerele de supraveghere l-au surprins şi în timp ce vandaliza un bar. Proprietarul abia plecase la Timişoara şi aşa a scăpat. 

Proprietarul barului vandalizat: Trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu. Dacă mă prindea ieri aici, astăzi nu mai existam

Ionel Boldea are 33 de ani şi locuia singur. Cunoscuţii spun că bărbatul a fost bucătar şi a lucrat la un ştrand din Făget. După mai bine de 12 ore de audieri, ucigaşul a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Criminalul din Făget a stat ascuns la doi pași de polițiștii care-l căutau: ”Te-am văzut pe câmp”