Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Detalii teribile din accidentul pompierilor loviţi în misiune de o şoferiţă la Bacău: 'Eram toţi răniţi'

Au apărut imaginile de la teribilul accident în care şase pompieri din Bacău s-au răsturnat cu maşina, în timp ce alergau să ajungă la sinistraţi. Din cauza drumului acoperit de apă, o şoferiţă a intrat în plin în maşina salvatorilor.

de Redactia Observator

la 04.07.2018 , 22:40

Au apărut imaginile de la teribilul accident în care şase pompieri din Bacău s-au răsturnat cu maşina, în timp ce alergau să ajungă la sinistraţi. Din cauza drumului acoperit de apă, o şoferiţă a intrat în plin în maşina salvatorilor. Impactul a fost surprins de camera aflată la bordul maşinii de intervenţie. Răniţi, pompierii nu s-au gândit nicio clipă la ei, ci la cei care aveau nevoie de ajutorul lor. Au alergat şi i-au salvat.

Ploua torenţial, iar pe drumul acoperit cu apă maşina condusă de o femeie intră în derapaj. La viteze mari, acvaplanarea face autoturismul imposibil de controlat, spun specialiştii.

Am observat cum autoturismul se îndreaptă spre noi, tot ce am reuşit să facem a fost să strigăm efectiv unul la celălalt: "Vine spre noi!", povesteşte unul dintre salvatori.

Vezi și

Alături de camarazii lui, sublocotententul Bogdan Minel a încercat să ajute victimele din celălalt autoturism. Trei persoane care aveau multiple traumatisme.

slt. MINEL BOGDAN, ISU Bacău:

O femeie care se strangula efectiv cu centura de siguranţă. După care am reuşit să scoatem persoana din spate. Eram cu toţii răniţi şi adrenalina, dar şi dorinţa de a salva, ne-a făcut să ne fie mai uşor.

Salvatorii erau într-o misiune contracronometru. Încercau să ajungă în localitatea Sănduleni, unde doi oameni au fost surprinşi de viitură. Înainte de accident, pompierii au luat legătura prin staţie cu dispecerul.

Discuţie pompieri-dispecerat:

- Ce mai știți de cele două persoane?

- Am vorbit acum… sunt în casă, vă asteaptă.

- Spuneți-le să reziste, ajungem imediat!

A ajuns, în schimb, un alt echipaj. Vestea că şi celelalte două victime au fost salvate, a fost primită, în lacrimi, de pompierii eroi. 

slt. MINEL BOGDAN, ISU Bacău:

Noi nu-l vedem ca un act de eroism, îl vedem ca o zi obişnuită din viaţa noastră. 

Pompierii se vor recupera câteva zile, înainte de a se întorce la serviciu. Femeia care i-a lovit este încă internată, dar starea ei este stabilă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Detalii teribile din accidentul pompierilor loviţi în misiune de o şoferiţă la Bacău: 'Eram toţi răniţi'