Antena Meniu Search
x

Detalii tulburătoare în tragedia de la Jibou. Trei dintre tinere au fost găsite la metri distanţă de locul impactului fatal

O maşină în care se aflau patru studente, a fost spulberată de un tren, la o trecere peste calea ferată fără bariere. Singura care a supravieţuit a fost tânăra de la volan. Fetele erau colege la facultate şi tocmai se întorceau de la ceremonia de închiere a cursurilor.

Vezi și

O maşină în care se aflau patru studente, a fost spulberată de un tren, la o trecere peste calea ferată fără bariere. Singura care a supravieţuit a fost tânăra de la volan. Fetele erau colege la facultate şi tocmai se întorceau de la ceremonia de închiere a cursurilor.

Patru destine frânte într-o clipă. Patru fete, toate studente. Mădălina, Claudia, Sara şi Maria aveau 20 şi 21 de ani.

Mergeau spre casă, bucuroase că terminaseră cursurile. La volan era o altă prietenă de-a lor. Pe centura oraşului Jibou, fata a vrut să traverseze calea ferată semnalizată luminos şi sonor, dar fără bariere. 

Martorii spun că autoturismul în care erau tinerele apucase să treacă pe jumătate linia de cale ferată. Era puţin după ora când 18 drumul lor a fost curmat.

În urma impactului extrem de puternic, trei dintre fete au fost aruncate în afara autoturismului. Medicii le-au găsit la câţiva metri distanţă, dar, din păcate, cu leziuni incompatibile cu viaţa.

Ce-a de-a patra victimă a fost găsită de pompieri în maşina transformată în morman de fiare.

Lucian Jacodi, purtătot de cuvânt al ISU Sălaj:

Pompierii au intervenit pentru descarcerarea a două victime, una a fost predată unui echipaj al ambulanţei care a transportat-o la UPU SMURD Zalău. Cealalta a fost gasita decedata.

Colega celor patru, care se afla la volan, e singura care a rămas în viaţă. A fost dusă la spitalul din Zalău.

Cele cinci fete erau colege la Facultatea de Administrarea Afacerilor. Imediat după accident, Universitatea Tehnică din Cluj a postat pe pagina de Facebook un mesaj de condoleanţe.

E rupt drumul la Mesteacăn, de aceea au venit pe aici, spune un martor al teribilului accident.

Un drum despre care corespondenţii Observator au vorbit chiar ieri. O groapă uriaşă, adâncă de doi metri, a apărut în zona Pasului Mesteacăn, în urma ploilor din ultimele zile.

Poliţiştii au deschis acum o anchetă.

Maria Cristea, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj:

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că smenalele austice erau în funcţiune. Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul alcoltest, rezultatul a fost negativ. 

Este unul dintre cele mai grave accidente feroviare din ultimii ani din ţara noastră. Vara trecută, în Bistriţa, trei fraţi şi un văr de al lor au murit după ce maşina în care se aflau a fost lovită de tren la o trecere peste calea ferată fără bariere şi semnalizatp doar cu crucea sfantului andrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Detalii tulburătoare în tragedia de la Jibou. Trei dintre tinere au fost găsite la metri distanţă de locul impactului fatal