Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Diferența dintre asigurarea de călătorie și cardul european de sănătate. Care e varianta potrivită pentru cei care pleacă în vacanță

Când ne gândim la vacanţă, rareori luăm în calcul şi riscurile. Dar numărul tot mai mare de zboruri amânate şi anulate din ultima lună ar trebui să ne determine să fim mai precauţi. Iată ce tip de asigurări ne recomandă experţii pentru a avea un sejur liniştit, fără pagube şi neplăceri.

de Ingrid Tîrziu

la 08.07.2024 , 20:04

În plin sezon, haosul din aeroporturi ne costă nervi şi bani. În iunie, au fost cu peste 47% mai multe întârzieri şi anulări de zbor în comparaţie cu luna precedentă. Chiar şi aşa, mulţi doar se roagă ca lor să nu li se întâmple.

"De obicei nu-mi fac asigurare de călătorie, până acum nu s-a întâmplat nimic, sper să nu se întâmple nimic în continuare", spune un călător.

Specialiştii recomandă un pachet complet

Vezi și

Specialiştii recomandă un pachet complet, pentru a scăpa de cheltuieli în cazul unor probleme medicale, dar şi pentru a ne asigura vacanţa.

Pe acelaşi subiect

Pentru o săptămână în Grecia, doi turişti pot plăti 350 de lei pentru o asigurare storno, care practic le oferă garanţia că orice s-ar întâmpla îşi pot lua banii înapoi pe vacanţă. De asemenea, la acest cost mai pot adăuga 100 de lei asigurările de călătorie şi astfel, cu 450 de lei sunt asiguraţi pe toată durata vacanţei.

"Dacă ai vreo problemă, în general de natură medicală şi nu poţi să pleci, ai dat pe un pachet 3000 de euro, poţi să mai dai 30-40 de euro în plus ca să stai liniştit. Recomandarea mea este ca aceste bilete să fie luate printr-o agenţie de turism, prin agentul de ticketing e o întârziere, e o anulare, îi dă o soluţie", spune Alin Burcea, proprietarul unei agenții de turism. 

Şi site-urile care intermediază vânzările de bilete de avion vin cu soluţii care să garanteze pasagerilor un sejur liniştit. Preţul lor este aproximativ 10-15% din contravaloarea biletului de avion.

"Unul dintre produse asigură zborurile alternative gratuite, în cazul unor întârzieri, modificări sau anulări ale zborului. În plus, mai avem şi un produs de rambursare rapidă, care oferă clienţilor ale căror zboruri au fost anulate o rambursare instantă în voucher sau în cash în 24 de ore", spune Claudia Tocilă, manager marketing agregator bilete.

Mulţi confundă beneficiile asigurării de călătorie cu cele ale cardului european de sănătate

Mulţi confundă beneficiile asigurării de călătorie cu cele ale cardului european de sănătate, care acoperă mult mai puţin.

"Nu este o alternativă la asigurarea travel. Nu acoperă niciun fel de asistenţă medicală privată sau costuri precum ar fi zbor de întoarcere în ţara de origine, bagaje pierdute, furate, nu acoperă cheltuieli de deplasare cu scopul de a efectua tratament medical şi nu garantează nici servicii gratuite", Marius Constantinescu, senior broker.

În cazul vacanţelor de lux, asigurările pot fi destul de costisitoare. Pentru o croazieră, de exemplu, cg1 preţul unui pachet cu asigurare storno şi de călătorie pentru un cuplu poate ajunge chiar şi la 400 de euro, dar ne protejează de o pagubă uriaşă. 

Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Diferența dintre asigurarea de călătorie și cardul european de sănătate. Care e varianta potrivită pentru cei care pleacă în vacanță