Antena Meniu Search
x

Curs valutar

DIICOT a disjuns şi a trimis la SIIJ o o parte din dosarul Caracal. Nou mandat de pecheziţie în casa groazei

Procurorii DIICOT anunță că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de investigare a infracţiunilor din justiţie cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceşanu la 112.

de Veronica Micu

la 26.08.2019 , 15:33

Dosar nou în cazul Caracal DIICOT a disjuns şi a trimis la SIIJ o o parte din dosarul Caracal. Nou mandat de pecheziţie în casa groazei - Observator.tv

Procurorii DIICOT anunță că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de investigare a infracţiunilor din justiţie cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceşanu la 112.

În perioada 20-26 august, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române, delegați în cauză, au efectuat mai multe audieri, atât la sediul Poliției Municipiului Caracal cât și la sediul DIICOT- Structura Centrală.

"Totodată, procurorii de caz au dispus, prin ordonanță, expertizarea tehnică a autoturismului aparținând inculpatului Dincă Gheorghe, precum și a altor mijloace de probă ridicate cu ocazia percheziției domiciliare", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Articolul continuă după reclamă

Procurorii anunță că, în cursul zilei de luni, a fost disjuns dosarul.

"Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus disjungerea cauzei și declinarea competenței de soluționare în favoarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p., cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații, având în vedere faptul că pe rolul acestei unități de parchet există deja un dosar penal având un obiect similar", mai arată sursa citată.

Totodată, DIICOT mai anunță că vineri a fost finalizată scanarea solului din curtea imobilului lui Gheorghe Dincă, urmând a fi efectuată, cu un alt dispozitiv specific, activitatea de scanare a zonelor cimentate și zidite.

"De astăzi, 26.08.2019, continuă percheziția domiciliară, în baza unui nou mandat emis de către Tribunalul București pentru o perioadă de 15 zile", conchide DIICOT.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » DIICOT a disjuns şi a trimis la SIIJ o o parte din dosarul Caracal. Nou mandat de pecheziţie în casa groazei