Antena Meniu Search
x

Directorul INFP, despre marele cutremur în România: "Trebuie să fim pregătiţi. Se poate produce oricând, în orice clipă!"

Constantin Ionescu, director general al INFP, a declarat că marele cutremur poate avea loc în România oricând. 

Constantin Ionescu, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că marele cutremur poate avea loc în România oricând. 

Potrivit lui Constantin Ionescu, un cutremur devastator nu poate fi prezis, însă cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să ştie cum să acţioneze în cazul unei catastrofe de acest fel.

"Nu ştim când se va produce în România marele cutremur, dar cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să ştie cum să acţioneze şi orice acţiune care se desfăşoară în acest scop, de pregătire, este binevenită.

Sunt anumite indicaţii în legătură cu ce trebuie să facem în cazul unui cutremur. Unde să ne adăpostim dacă stăm la bloc, pe stradă sau în maşină", a declarat Constantin Ionescu la Antena3.

Şeful INFP a mărturisit că marele cutremur poate avea loc oricând. 

"Din punctul nostru de vedere, cutremurele care produc pagube materiale sau asupra populaţiei sunt cele peste 7 grade pe scara Richter, asemănător cu cel din 1977. Nu ştim când va fi un astfel de cutremur, nimeni nu poate să spună dacă se va întâmpla mâine sau peste 40 de ani. Sunt instituţii în lume care se ocupă de predicţie, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

În România, un cutremur major se poate produce oricând, în orice clipă", a mai spus Constantin Ionescu

Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România

La începutul lunii august 2017, Constantin Ionescu a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic. 

"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus atunci Ionescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Directorul INFP, despre marele cutremur în România: "Trebuie să fim pregătiţi. Se poate produce oricând, în orice clipă!"