Antena Meniu Search
x

DNA a deschis două dosare penale după exploziile din Crevedia. După 2 zile nu există niciun suspect sau inculpat

Explozia din Crevedia. DNA a deschis două dosare penale în legătură cu exploziile de la staţia GPL din Crevedia

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 16:37

DNA a deschis două dosare penale după exploziile din Crevedia. După 2 zile nu există niciun suspect
Explozia din Crevedia - Observator

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, luni, că au fost deschise două dosare penale în legătură cu exploziile ce au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârşirea de către funcţionari publici a unor presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea staţiei GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde în cursul zilei de sâmbătă au avut loc două explozii.

"Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă ('in rem'), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat", menţionează procurorii.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală, precizează DNA.

Pe acelaşi subiect

Toţi ştiau de bomba cu ceas de la Crevedia, nimeni nu a luat nicio măsură

La aproape 48 de ore de la exploziile catastrofale din Crevedia nimeni nu a explicat până acum de ce acea staţie GPL încă funcţiona, la trei ani de când a fost închisă. Şapte instituţii au fost notificate despre pericol, după ce staţia GPL a fost închisă.

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, al cărui fiu este acţionarul firmei din spatele staţiei GPL şi-a luat concediu. Patronul depozitului, fiul primarului din Caracal, a avut astăzi o primă reacţie. A trimis un comunicat prin care spune că e "încercat de mâhnire"

Iar primarul PSD din Crevedia, Petre Florin, filmat cu camera ascunsă de reporterii Observator, a spus că ştia de nereguli şi că în comună încă funcţionau un depozit şi o staţie GPL, dar că nu a putut să-i controleze. 

Pentru a afla câte astfel de staţii periculoase, chiar ilegale, mai sunt în România, autorităţile au demarat controale desfăşurate la nivel naţional. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » DNA a deschis două dosare penale după exploziile din Crevedia. După 2 zile nu există niciun suspect sau inculpat