Antena Meniu Search
x

„Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer". Cum explică CNCAV confuzia dintre Pfizer / BioNTech și Comirnaty

Ambalajul dozelor de vaccin Pfizer din centrele de vaccinare din țară au creat numeroase confuzii în rândul cetățenilor programați la vaccinare. Centrul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare a explicat, pe Facebook, de unde a apărut confuzia între Pfizer / BioNTech și Comirnaty.

de Redactia Observator

la 03.04.2021, 22:03

Ambalajul vaccinului Pfizer
Ambalajul vaccinului Pfizer - Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Centrul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare a lămurit, pe Facebook, confuzia creată de ambalajul vaccinului Pfizer.

Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.

- Este în regulă, Pfizer o să primiți.

- Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”

Este un dialog des întâlnit în centrele de vaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer. 

De unde apare confuzia aceasta despre Pfizer, BioNTech și Comirnaty? De la ambalajul dozei.

Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty. 

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer.

Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului. 

Vaccinarea cu oricare dintre vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului este sigură, gratuită și voluntară.

Pentru a veni și mai aproape de dumneavoastră, am creat grupul PROvaccinare, https://www.facebook.com/groups/rovaccinare, în care ne dorim să împărtășim experiențele plăcute, gândurile, ideile și toate sugestiile constructive pentru a reuși să ieșim învingători din această luptă", a transmis CNCAV, pe Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » „Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer". Cum explică CNCAV confuzia dintre Pfizer / BioNTech și Comirnaty