Antena Meniu Search
x

Doi ani de la #COLECTIV. CINE SUNT cei 65 de tineri care şi-au găsit SFÂRȘITUL în teribilul incendiu din 30 octombrie 2015 (FOTO)

Seara de 30 octombrie 2015 va rămâne mult timp în amintirea românilor drept un coşmar. O tragedie greu de imaginat a curmat vieţile a 65 de tineri.

Seara de 30 octombrie 2015 va rămâne mult timp în amintirea românilor drept un coşmar. O tragedie greu de imaginat a curmat vieţile a 65 de tineri, iar peste 160 au suferit răni atât de grave, încât viaţa lor s-a schimbat complet.

Câteva artificii au declanşat iadul: un incendiu de proporţii, în care zeci de tineri au murit carbonizaţi. Alţii şi-au pierdut viaţa în următoarele zile, săptămâni, luni, când trupurile lor n-au mai putut lupta, în ciuda tratamentelor intensive.

27 de suflete au plecat spre Rai în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015. Pe 1 noiembrie, încă trei. Pe 2, încă unul, pe 3, la fel. Nouă persoane au decedat pe 7 noiembrie. Lista continuă până pe 21 decembrie, cu cel de-al 63-lea plecat. Apoi, pe 14 martie 2016, Radu Sienerth decedează și el, fiind victima cu numărul 64. 

Să ne amintim de victimele incendiului din Colectiv:

Pe acelaşi subiect

Răzvan

Pe 29 iulie 2017, numărul victimelor incendiului de la Colectiv a ajuns la 65! Răzvan, un tânăr de 37 de ani, scăpase din incendiul din clubul bucureştean, însă o pierduse acolo pe iubita sa, Tina.

El și-a pus capăt zilelor, neputând trece peste dispariția celor apropiați.

Radu Eduard Sienerth

Radu Sienerth a fost cea de a 64-a victimă în urma incendiului din Colectiv . El era din Petroşani, avea 21 de ani şi era student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti.

Radu a murit, luni, 14 martie 2016, la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind ultima victimă de la Colectiv internată într-un spital din România. Decesul tânărului a survenit la aproape 5 luni de a tragedia din Colectiv.

Tânărul era fiul fostului şef de la Mina Livezeni, Ioan Sienerth. El a ajuns în stare critică la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce în noaptea fatidică se afla în clubul Colectiv împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti. Cei doi prieteni aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă Radu a fost trântit la pământ şi suprins de flăcări. Tânărul a fost transportat la Spitalul Floreasca, în stare gravă, cu arsuri ale căilor respiratorii şi a fost intubat.

Cristian Mitroi

Cristian Mitroi (30 de ani) a murit pe 22 decembrie, într-un spital din Marea Britanie.

Tânărul era internat într-o clinică din Marea Britanie, unde fusese transferat în 8 noiembrie. După incendiul din 30 octombrie, Cristian Mitroi a stat internat aproximativ o săptămână la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în stare critică, având arsuri pe cap, spate şi mâini, dar şi arsuri de căi respiratorii.

Cristian Mitroi împlinise 30 de ani în 31 iulie, era din Băileşti, judeţul Dolj, dar locuia de mai mulţi ani în Bucureşti. De câţiva ani, Cristian Mitroi era artist grafic, fiind cunoscută în mediul artistic sub numele de Gold Midas. Desenele, ilustraţiile, pozele, logo-urile, site-urile şi interfeţele grafice pe care le-a realizat, unele dintre ele pentru unul dintre cele mai mari magazine online, sunt prezentate pe site-ul GoldMidas.eu. Acesta se prezenta pe blogul său ca fiind pasionat de grafică digitală şi desen, având studii de specialitate în domeniul informaticii economice şi marketingului online.

Trupa Cargo a scris luni seară, pe pagina de Facebook, despre decesul lui Cristian Mitroi, iar în memoria tânărului a postat mai multe fotografii realizate de acesta.

Roxana Boghian

Roxana Boghian, o tânără de 26 de ani, se afla în stare critică încă de la început, fiind internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală, cu arsuri grave pe o mare suprafaţă a corpului. Ea a decedat marţi, 15 decembrie.

Roxana Boghian era fotograf, specialitatea ei fiind concertele. Era cunoscută în mediul artistic sub numele de Shimmaya ( Shimmaya Noctem şi Shimmaya LIVE Photography).

Pritenii o descriu ca fiind o fire veselă şi sociabilă, mereu dornică să capteze cele mai bune instantanee.

Ioana Raluca Pănculescu

Ioana Raluca Pănculescu, de 36 de ani, a fost transportată, la jumătatea lunii noiembrie, cu un avion militar, la o clinică din Germania de la Spitalul Bagdasar Arseni.

De profesie psiholog, ea îşi pieduse ambii părinţi în urmă cu mai mulţi ani. Pentru că Goodbye to Gravity era una din formaţiile sale preferate, a mers în clubul Colectiv cu mai mulţi prieteni pentru lansarea albumului "Mantras of War" .

Ioana era în stare foarte gravă, având arsuri pe o mare parte din corp şi complicaţii digestive. Cei care au vegheat-o, cât a fost în spital, au fost verii săi. De altfel, pentru ca familia să poată sta alături de ea în Germania, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri.

Ioana Raluca Pănculescu (36 de ani) a decedat duminică, 13 decembrie.

Alexandru Hogea

Alexandru Hogea a murit duminică, 22 noiembrie, într-un spital din Viena. Avea 19 ani şi era student la Facultata de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. Alexandru Hogea era din Sinaia, unde a absolvit Colegiul "Mihail Cantacuzino".

După incendiul din Clubul Colectiv, el a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe apoape 60 la sută din suprafaţa corpului, iar în 7 noiembrie a fost transferat la spitalul austriac, în timp ce părinţilor lui li s-a spus că acesta va fi transferat la un spital din Bruxelles.

“60! E o lista a durerii, Alex… O lista a celor ucisi fie de focul din clubul Colectiv, fie de neputinta, de coruptia, de lasitatea, minciuna, rautatea si orgoliul prostesc de care oamenii pot fi uneori capabili.

Numarul 60 pe lista asta a durerii - George Alexandru Hogea. 19 ani. Un numar pentru unii. Pentru altii, parte dintr-o statistica ce arata ca mai multi dintre voi, cei care ati fost salvati in noaptea cumplita de 30 octombrie din flacari, ati murit in strainatate, nu in Romania…Pentru noi ai fost si esti lumea intreaga, acum esti si Raiul… Si n-o sa avem nici un dram de pace in suflete vreodata, nestiind exact tot, tot ce s-a intamplat. Adevarul. Aveai sau nu dreptul sa pleci? Aveau sau nu obligatia ca, neputand sa te salveze, sa-ti dea totusi o sansa la viata?", a scris sfâşiat de durere tatăl lui Alexandru imediat după moartea fiului său.

Coincidenta face ca numai cu o zi inainte sa mearga in clubul Colectiv, tanarul din Sinaia a postat pe internet o imagine in care apare un inel faurit din foc. In dreptul fotografiei, Alex a lasat si un citat din filmul The Lord of the Rings. Despre acest inel se stie ca poate fi distrus doar pe Muntele de Foc din tinutul Mordor, dupa cum este scris in descrierea filmului.

Alexandru Iancu

Alexandru Mihai Iancu a decedat sâmbătă, 21 noiembrie. El avea 22 de ani şi era internat în stare critică la Spitalul "Sfântul Ioan".

Alexandru Iancu era din Bucureşti şi absolvise Academia de Studii Economice, potrivit informaţiilor de pe profilul său de pe pagina de socializare.

Tânărul era un mare pasionat de muzică şi cânta la chitară. De asemenea, Alexandru Iancu era fan Goodbye to Gravity, postând pe pagina de socializare mai multe videoclipuri ale formaţiei şi îndemnându-şi, pe 29 octombrie, prietenii de pe pagina de socializare să meargă la concertul trupei din clubul Colectiv.

"Te-ai dus printre stele, Johnny Depp al nostru! Mă bucur că te-am cunoscut, om minunat! Condoleaţe familiei!", a scris una dintre prietenele tânărului, pe pagina acestuia de Facebook.

Andreea Ştefan

Vineri, 20 noiembrie, a încetat din viaţa Andreea Ştefan, una dintre victimele care a fost transferată la o clinică din Germania de la Spitalul Sfântul Ioan.

În seara de 8 noiembrie, tânăra de 28 de ani, din Râmnicu Vâlcea a fost transferată la Clinica pentru Chirurgie Plastică şi Răniţi cu Arsuri Grave, din oraşul Bochum, Germania, iar ulterior a fost operată de către medicii germani pentru a i se pune grefe de piele.

Andreea Ştefan locuia în Bucureşti şi, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture România.

Potrivit informaţiilor de pe profilul de Facebook al Andreei Stefan, înainte de a lucra la compania Accenture România, aceasta a lucrat la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), unde a fost Business Analyst.

Andreea Ştefan a absolvit Facultatea de Administraţie Publică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, din Bucureşti.

Conform profilului de Facebook, Andreea Ştefan era iubitoare de pisici, dovadă fiind numeroasele postări cu feline, dintre care unele îi aparţineau.

Ana Albu

Joi, 19 noiembrie, a încetat din viaţa Ana Albu, o tânără care locuia în Marea Britanie şi care venise în România pentru a-şi serba ziua de naştere, ea mergând, împreună cu fratele său, să sărbătoarească în clubul Colectiv.

Ana Albu a fost grav rănită în incendiul din Colectiv, iar prietenii ei, care îi spuneau Elsa, au trimis o petiţie premierului britanic, David Cameron, pentru ca ea să fie transferată în Marea Britanie, ţară în care locuia de 11 ani.

Petiţia, semnată de prietenii ei din Marea Britanie, a fost intitulată "Aduceţi-o pe Elsa acasă!". Ei aminteau că Elsa era rezident în Marea Britanie de 11 ani, perioadă în care a plătit taxe statului, şi susţineau că sistemul de asigurări britanic ar trebui să-i acorde ajutorul.

Tanara fusese internată la Spitalul „Sfantul Ioan”, in stare grava, cu arsuri pe corp si arsuri de cai respiratorii.

Ioana Victoria Geambaşu

Luni, 16 noiembrie, bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 56 de decese, după ce Ioana Victoria Geambaşu a murit la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală.

Ioana Victoria Geambaşu, din Mizil, judeţul Prahova, avea 18 ani, luase bacalaureatul cu media 9.51, era olimpică la matematică şi dorea să devină arhitect.

Tânăra, internată în stare critică, intubată, a murit din cauza arsurilor de căi respiratorii suferite în incendiul din clubul Colectiv. Ioana Victoria Geambaşu s-a stins sub privirile neputincioase ale mamei sale, care era medic chirurg în spitalul din Mizil.

Loredana Dărescu

Vineri, 13 noiembrie, la două săptămâni de la producerea tragediei, şi-a pierdut viaţa Loredana Dărescu, una dintre victimele transferate în unităţile medicale din străinătate.

Loredana Dărescu avea 29 de ani, era din Brăila şi lucra la Bucureşti pentru o companie americană. Ea a fost transferată în stare gravă, în 10 noiembrie, de la Spitalul de Arşi din Capitală, la BG Clinic Ludwigshafen din Germania, unde a trecut printr-o intervenţie chirurgicală.

Claudiu Bogdan Istrate

Claudiu Bogdan Istrate avea doar 22 de ani şi era internat în stare gravă, intubat, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală. Acesta avea arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii. El a decedat pe 12 noiembrie, când au murit alte două victime ale incendiului din Colectiv internate la Spitalul Floreasca şi la Bagdasar-Arseni.

Mădălina Strugaru

Mădălina Strugaru, iubita solistului Andrei Găluţ, a fost prezentă în seara de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv. Nimeni şi nimic nu prevestea că acea noapte va fi ultima pentru Mădălina.

În dimineaţa zilei de 12 noiembrie, la ora 07.30, Mădălina Strugaru a pierdut lupta cu viaţa, la 13 zile de la incendiu.

Andrei şi Mădălina aveau planuri mari. Se pregăteau să-şi întemeieze o familie şi voiau să le facă prietenilor şi părinţilor o surpriză. Să anunţe de sărbători că umează să se căsătorească.

Alexandru Pascu

În urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), basistul trupei Goodbye to Gravity şi fiul fostului preşedinte al Federaţiei de Scrimă, Ana Pascu, a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, dar starea sa s-a înrăutăţit.

Familia lui Alexandru Pascu a vrut să îl transfere într-un spital din Germania, la câteva zile după incendiu, însă starea acestuia s-a înrăutăţit şi exista riscul să apară complicaţii în timpul transportului.

Totuşi, pe 11 noiembrie, basistul trupei Goodbye to Gravity a fost transportat cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne pentru a fi transferat într-un spital din Franţa. Alex Pascu a murit însă pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19.30.

Devastati de pierderea suferita, parintii lui Alex s-au retras. Vreme de cateva saptamani bune, ei au rupt orice legatura cu persoanele din jur, si-au inchis telefoanele si au fost de negasit.

Vlăduţ Roberto Andy

Pe 11 noiembrie, şi-a pierdut viaţa Vlăduţ Roberto Andy, un tânăr de doar 19 ani. El era internat într-un spital din Chelmsford, Marea Britanie.

Acesta fusese internat în 30 octombrie, după incendiul din clubul Colectiv, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică, din cauza arsurilor de căi respiratorii şi a arsurilor de pe corp.

Elena Niţu

Elena Niţu a decedat într-un spital din Liverpool pe 1o noiembrie. După incendiul din Clubul colectiv, Elena Niţu a fost internată în stare critică la Spitalul de Arşi, având arsuri pe mare parte din corp şi arsuri de căi respiratorii.

În seara tragediei, Elena Niţu a mers în clubul Colectiv împreună cu prietenul ei, care a reuşit să iasă, dar s-a întors la scurt timp să o scoată şi pe prietena sa. În câteva minute a reuşit să o tragă afară şi pe Elena, însă starea acesteia era foarte gravă. Iniţial, Elena a fost conştientă şi a vorbit cu mama sa, care a ajuns la clubul Colectiv înainte să fie dusă cu ambulanţa la spital. La scurt timp ce a vorbit cu mama sa, tânăra şi-a pierdut cunoştinţa, fiind dusă la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde a fost intubată şi ventilată mecanic.

După nouă zile în care a stat internată în Spitalul de Arşi, Elena Niţu a fost transferată într-o clinică din Marea Britanie, însă două zile mai târziu a decedat.

"Din păcate, seara de 10 noiembrie 2015 a adus doliu în liceul nostru. Dumnezeu a mai chemat la el un înger. Colega noastră Elena s-a stins din viaţă după 11 zile de luptă, într-un spital din Liverpool. Această pierdere a lăsat o durere enormă în sufletele noastre. Nu te vom uita niciodată! Condoleanţe familiei îndurerate!", au scris colegii Elenei Niţu pe pagina de Facebook a liceului.

Tudor Golu

Tudor Golu avea 28 de ani şi era chitaristul formaţiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D şi 3D şi cel care a făcut videoclipul melodiei "The day we die" al trupei Goodgye to Gravity.

Acesta fusese transferat într-un spital din Birmingham, Marea Britanie, la două zile după ce fusese internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică.

Marţi, 10 noiembrie, Tudor Golu a decedat din cauza arsurilor care i-au cuprins o mare suprafaţă din corp şi a arsurilor de căi respiratorii.

Liviu Zaharescu

Liviu Zaharescu a fost internat la Spitalul de Arşi în 30 octombrie, în stare critică, având arsuri pe o mare suprafaţă din corp şi pe căile respiratorii.

Liviu Zaharescu era originar din Braşov şi absolvise Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice Bucureşti. Lucra, din 2010, ca fotograf de concerte pentru publicaţia online Let's Rock România.

Teodora Maftei

Pasionată de fotografie, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la un post de televiziune, se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată "London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei", al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie.

Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii. În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, însă a decedat pe 9 noiembrie 2015.

Alexandra Rădulescu

Alexandra Rădulescu, căreia prietenii îi spuneau Sandy, avea 26 de ani, era din Braşov şi lucra ca barmaniţă în clubul Colectiv din Bucureşti. Aceasta era la muncă în seara în care a izbucnit incendiul şi a fost grav rănită.

Ea a fost internată în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, având complicaţii mari la plămâni, potrivit unor mesaje ale unor prieteni ai acesteia publicate pe Facebook. Ea a decedat pe 8 noiembrie.

Ayberk Manci

Ayberk Manci, cetăţean turc, era student la Facultatea de Studii Economice a Universităţii din Izmir şi se afla în România prin programul universitar Erasumus. Tânărul turc fusese rănit grav în incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti şi a murit la Spitalul Floreasca tot pe 8 noiembrie.

Matei Alexandru

În vârstă de 26 de ani, Dan Matei Alexandru era din Bucureşti şi era fondatorul unui grup de iubitori de jocuri video.

El suferise arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului şi a decedat pe 7 noiembrie, la Spitalul de Arşi.

Bogdan Enache

Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit pe 8 noiembrie după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Bogdan Enache era al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierdea viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

Starea acestuia s-a agravat în timp ce era transferat către un spital din Elveţia, aşa că la doar o oră după decolare, avionul a făcut cale întoarsă spre aeroportul din Otopeni. Tânărul a murit la scurt după ce avionul a ajuns în România. În timpul zborului, se pare că toboşarul ar fi făcut un stop cardiorespirator, iar medicii l-au resuscitat mai mult timp.

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

Pe 7 noiembrie, nouă persoane rănite în urma incendiului din Colectiv şi-au pierdut viaţa - şapte în spitale din Capitală şi două imediat ce au fost transferate în Olanda: Daniel Ciobanu, Ionuţ Cosmin Popescu, Ionuţ Maior, Adrian Popa, Tullia Ciotola, Florin Popescu, Mavi Serian, Andra Elena Toader şi Alexandru Chelba.

Daniel Ciobanu

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.

El a murit pe 7 noiembrie, la Spitalul de Arşi. Daniel Ciobanu suferise arsuri grave pe o suprafaţă de 47% din corp şi o deteriorare severă a căilor respiratorii cauzată de toxinele inhalate în incendiul din Colectiv.

Daniel Ciobanu trebuia să fie transferatla un spital din Israel, însă reprezentanţii Spitalului de Arşi au susţinut că acesta era în stare foarte gravă şi a necesitat traheostomie de urgenţă.

"Medicii curanţi au considerat că ar avea mai multe şanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel şi a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede şi dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor şi un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion şi de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentru că se poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut iniţiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav", spunea un medic de la Spitalul de Arşi.

Ionuţ Costin Popescu

Ionuţ Costin Popescu era internat la Spitalul de Arşi şi avea arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului. După o săptămână de comă indusă, el a murit pe 7 noiembrie.

Ionuţ Costin Popescu, în vârstă de 32 de ani, era din Focşani, dar lucra în Bucureşti. Fiu al lui Valter Popescu, fost director al societăţii de termoficare din Focşani (ENET SA), şi al doctorului Anişoara Popescu, Ionuţ Costin Popescu s-a numărat printre victimele incendiului din clubul Colectiv, în care a decedat şi prietena tânărului, Monica Tănăsoiu, în vârstă de 35 de ani.

Fata era din Ploieşti, dar locuia în Bucureşti, unde lucra la o agenţie de publicitate. Monica Tănăsoiu a murit chiar în noaptea incendiului, fiind identificată de către mama sa, a doua zi, la morgă, după cercei.

Ionuţ Maior

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a murit, tot pe 7 noiembrie, Ionuţ Maior (27 de ani).

Ionuţ Maior era din Bacău şi a fost basist al trupei Bruma, potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, unde el postase mai multe filmuleţe cu piese ale trupei Goodbye to Gravity, la al cărei concert se afla împreună cu soţia sa. Tânărul suferise arsuri grave după ce, în urma incendiului, s-a aruncat peste soţia sa pentru a o salva.

Florin Popescu

Florin Cristian Popescu, în vârstă de 35 de ani, era din Bucureşti şi lucra ca bodyguard în clubul Colectiv. Acesta a fost grav rănit în incendiul din club, în timp ce încerca să salveze victime ale tragediei. Florin Cristian Popescu nu mai avea părinţi, aceştia fiind decedaţi, iar după tragedia din Colectiv prietenii lui s-au mobilizat pe Facebook şi au distribuit fotografii cu el pentru a-i găsi rudele.

Din cauza arsurilor grave suferit, Florin Popescu a fost internat în stare critică la Spitalul SRI „Agripa Ionescu”, unde a stat internat opt zile. În 7 noiembrie, Florin Popescu a fost transportat cu o aeronavă în Olanda, însă starea lui s-a agravat după aterizarea pe aeroportul din Rotterdam şi a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

Tullia Ciotola

Tullia Ciotola, o tânără din Italia în vârstă de 20 de ani, a decedat pe 7 noiembrie, într-un spital din Olanda, unde fuseseră transferată cu o aeronavă militară.

Presa din Italia a relatat despre ea că era studentă la Universita Orientale di Napoli şi se afla la Bucureşti în cadrul programului Erasmus. Tânăra a mers în clubul Colectiv în 30 noiembrie împreună cu alţi colegi din cadrul programului, doi spanioli, un turc şi un german. Atunci când a izbucnit incendiul, ea ar fi încercat să îşi găsească prietenii, dar bucăţi incandescente au căzut peste ea, tânără fiind transportată la spital cu arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Ea a fost internată la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu", presa italiană relatând că avea plămânii grav afectaţi în urma incendiului, ceea ce făcea ca un eventual transfer al ei la o unitate medicală din Italia să fie exclus.

Mavi Serian

Mavi Serian avea 25 de ani şi era originară din Constanţa. Aceasta era absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012) şi a Masteratului de Studii Culturale Britanice (promoţia 2014) din cadrul Departamentului de Engleză al Universităţii din Bucureşti. Ea cunoştea mai multe limbi: turcă, engleză, spaniolă, franceză, maghiară şi coreeană.

Tânăra din Constanţa a fost ghid turistic, apoi a lucrat la Hewlett-Packard, iar din ultima lună a anului trecut era angajată la Oracle.

Mavi Serian a murit pe 7 noiembrie, la Spitalul "Bagdasar Arseni". De altfel, mai mulţi angajaţi ai Oracle au murit sau au fost răniţi în urma incendiului de la Colectiv.

Andra Elena Toader

Andra Elena Toader, în vârstă de 30 de ani, era din Bacău şi lucra ca fotograf la un studio de evenimente. Ea se afla în clubul Colectiv în momentul declanşării incendiului alături de sora sa, Gabriela Toader Ursu, şi de prietenul ei, Andrei. Toţi trei au fost răniţi, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de o apropiată a acesteia, Alina Roxana Sociu.

Conform acesteia, după incendiu, Andra Elena Toader a fost "în comă indusă, având arsuri pe o mare parte a corpului şi căile respiratorii distruse de fumul toxic şi fierbinte inhalat".

"M-am trezit cu speranţa că am visat urât... Şi că Andra nu era în acel club blestemat. Şi că e ok, acasă (...) M-aş duce la Dumnezeu să îl întreb de ce nu a lasat-o să plece când a vrut şi s-a întors în club după aparatul foto exact când a început totul? De ce aşa... Chiar nu merita. Nu era satanistă. Nimeni de acolo nu era. Ieşise să sărbătorească cu sora ei, venită sa o viziteze. Era un om care ajuta alţi oameni. Sărmani", a mai scris pe Facebook Alina Roxana Sociu.

Andra Elena Toader a murit, pe 7 noiembrie, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Alexandru Chelba

Alexandru Chelba, Dado pentru prieteni, a fost şi el pe 30 octombrie în clubul mistuit de flăcări. Pentru el, era o zi de muncă. Urma să filmeze tot evenimentul, ceea ce a şi făcut până când a trebuit să se lupte pentru supravieţuire.

Alexandru Chelba , fotograf, a surprinse ultimele imagini cu solistul trupei Goodbye to Gravity înainte de declanşarea dezastrului.

"Mulţumim foarte mult! Am făcut un clip foarte îndrăzneţ la piesa asta! Sunteţi gata pentru ceva mai old school?!", sunt cuvintele spuse de Andrei Găluţ înainte de a interpreta ultima piesă înainte de declanşarea catastrofei.

În momentul în care stâlpul a luat foc, Alexandru Chelba a fost printre primii care au ieşit din club. S-a întors după aparatul de fotografiat. El a suferit arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi arsuri de căi aeriene.

Un prieten al lui Alex Chelba a povestit ca acesta a ajuns la spital pe picioarele sale şi a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. "Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puţin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el... încercam să fac glume şi tot ce reuşeam era să-mi muşc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile”.

Alexandru Chelba a decedat pe 7 noiembrie.

Adrian Popa

În vârstă de 29 de ani, Adrian Popa lucra la Oracle, companie care a pierdut mai mulţi angajaţi în urma tragediei din Colectiv.

Colegii săi spun că era un profesionist în domeniul IT. În noaptea tragediei, el se afla în club împreună cu mai mulţi colegi, dar şi cu iubita lui, Oana Rotariu, una dintre victimele care acum se luptă pentru supravieţuire.

”Era pasionat de fitness, sport, mişcare în aer liber şi desen. Îi plăcea să călătorească şi să descopere lumea mereu înconjurat de prieteni. O fire veselă, mereu zâmbitor, ştia să fie serios şi profesionist când venea vorba de muncă. Era pasionat de tehnologie şi punea foarte mult suflet în ceea ce făcea. Adrian este ceea ce se cheama un om plin de viaţă. Rareori l-am văzut trist şi niciodată apatic. Iubea viaţa şi era iubit de toţi oamenii care îl cunoşteau. Un om de acţiune care punea mult suflet în tot ce făcea", îl descriu colegii săi pe Adrian.

Alte 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea tragediei de la Colectiv şi în zilele imediat următoare. Acestea sunt:

3 noiembrie: Andreea Chiriac

2 noiembrie: Costel Cârlicean

1 noiembrie: Liliana Gheorghe, Mimi Voicu, Alexandra Matache

30 octombrie: Ştefan Andrei Hamed, Cătălina Ioniţă, Alexandru Cătălin Simion, Anda Ioana Epure, Petru Andrei Bucă, Mihaela Vieru, Maria Dorina Vulcu, Valentina Florea, Carmen Irina Opriţă, Gabriel Matei, Radu Palada, Tilie Nelu, Vlad Ţelea, Diana Elena Enache, Nicoleta Baldovin, Ioan Tripa, Paul Alexandru Georgescu, Adrian Rugină, Constantin Marian Ignat, Laurenţiu Marian Vârlan, Maria Ion, Ionuţ Valentin Fieraru, Mihai Cătălin Alexandru, George Claudiu Petre, Marius Ştefan Ruşitoru, Simona Livia Stan, Monica Tănăsoiu.

Adrian Rugină

Adrian Rugină, care era toboşar al trupei Bucium, a murit la vârsta de 38 de ani, în incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti.

Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, care a fost şi membru al trupei Teuton, a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe contul său de Facebook.

Adrian Rugină este una dintre cele două victime pentru care preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

Claudiu Petre

Bloggerul Claudiu Petre, în vârstă de 36 de ani, se numără, de asemenea, printre persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiu. Iniţial, acesta fusese dat dispărut în noaptea tragediei, fiind identificat ulterior de familie.

Presa a relatat că acesta reuşise să iasă din clubul unde a avut loc incendiul, dar că s-a întors să ajute persoanele rănite, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten.

Potrivit martorilor, bărbatul, cunoscut ca blogger şi fotograf, avea o corpolenţă atletică şi reuşise să scape din infernul declanşat în urma incendiului. El s-a întors, însă, ca să ajute o fată pe care a scos-o din club, după care s-a întors să salveze şi alţi oameni.

Claudiu Petre este cea de-a doua persoană căreia preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Doi ani de la #COLECTIV. CINE SUNT cei 65 de tineri care şi-au găsit SFÂRȘITUL în teribilul incendiu din 30 octombrie 2015 (FOTO)