Antena Meniu Search
x

Doi bătrâni au căzut seceraţi, în beciul unde ţineau fructe la fermentat. Dioxidul de carbon inhalat i-a fost fatal femeii

O femeie de 75 de ani din Prahova a murit, joi, iar un bărbat de 80 de ani a fost dus la spital. Cei doi au fost găsiți pe jos într-un beci în care erau fructe la fermentat.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 14:41

Potrivit ISU Prahova, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Vale Poienii, comuna Valea Călugărească, pentru a scoate două persoane căzute într-un beci, în care se aflau mai multe fructe la fermentat. Un bărbat de 80 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, iar o femeie de aproximativ 75 de ani a fost declarată decedată. Bărbatul a fost transportat la spital.

Pericolele ascunse ale procesului de fermentare

Pompierii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării și spun că doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale.

„Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, a transmis ISU Prahova.

Cu un an în urmă, doi soți din Dorohoi au intrat în pivnița unde țineau mustul și nu au mai ieșit. Medicii i-au găsit lați pe jos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Doi bătrâni au căzut seceraţi, în beciul unde ţineau fructe la fermentat. Dioxidul de carbon inhalat i-a fost fatal femeii