Antena Meniu Search
x

Doi morți, după prăbușirea unui elicopter în Turcia. Echipajul intervenea pentru stingerea unui incendiu de pădure. Sute de persoane au fost evacuate

Două persoane şi-au pierdut viaţa după ce un elicopter s-a prăbuşit în timp ce acţiona pentru stingerea unui uriaş incendiu de pădure, în apropierea staţiunii Marmaris din Turcia. Incendiul a izbucnit ieri, puţin după ora prânzului, şi încă nu poate fi controlat, deşi au fost mobilizate forţe importante. Sute de oameni au fost evacuaţi de la o bază navală din apropiere.

de Redactia Observator

la 22.09.2022, 08:39

Vezi și

Flăcările s-au extins foarte rapid din pricina vântului puternic. Un impresionant nor de fum a putut fi văzut din staţiunea unde îşi petrec încă vacanţa numeroşi turişti, inclusiv români. Aproape 500 de pompieri au fost mobilizaţi în zonă. 

Fermierii şi-au folosit tractoarele pentru a aduce cisterne cu apă. Dar mijloacele de la sol erau vădit insuficiente, aşa că li s-au alăturat 14 avioane şi 35 de elicoptere. A intervenit, de asemenea, garda de coastă pentru a îndepărta ambarcaţiunile din zona unde aeronavele se încărcau cu apă. 

Din păcate, unul dintre elicoptere s-a prăbuşit în timp ce se îndrepta spre locul incendiului. Din cei şapte oameni aflaţi la bord, doi tehnicieni ruşi şi-au pierdut viaţa. Alţi trei ruşi şi doi turci sunt răniţi. Cauza accidentului este deocamdată necunoscută. 

Sute de persoane evacuate din clea focului

Între timp, peste 700 de persoane au fost evacuate, ca măsură de precauţie, de la baza navală direct ameninţată de flăcări, situată la şapte kilometri de Marmaris. În timp ce lupta cu incendiul continuă, a început şi ancheta care va stabili cauzele producerii sale. 

Un localnic în vârstă de 85 de ani a fost reţinut după ce s-a stabilit că focul a pornit din apropierea stupilor săi, instalaţi în pădure. Bărbatul a respins acuzaţia că ar fi aprins, el însuşi, focul. Vara trecută, tot lângă Marmaris, s-au produs cele mai intense incendii de vegetaţie din istoria Turciei.

Guvernul a fost criticat atunci pentru pregătirea insuficientă în vederea unor asemenea dezastre care, potrivit specialiştilor, vor fi tot mai frecvente pe fondul schimbărilor climatice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Doi morți, după prăbușirea unui elicopter în Turcia. Echipajul intervenea pentru stingerea unui incendiu de pădure. Sute de persoane au fost evacuate