Antena Meniu Search
x

Video Doi români implicați în rețeaua Balkan Cartel au fost prinși. Gruparea a adus în România tonele de cocaină naufragiate pe litoral în 2019

Doi români implicați în rețeaua Balkan Cartel, cea care a adus în România tonele de cocaină naufragiate pe litoral, au fost prinși de poliție.

de Redactia Observator

la 23.04.2021, 14:39

Vezi și

Cei doi traficanţi sunt din Galaţi, dar locuiau în Spania şi au 32, respectiv 40 de ani. Ei au fost prinşi de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Tulcea şi duşi în arest. În afară de cei doi, în acest dosar au mai fost arestate trei persoane în noiembrie anul trecut, doi sârbi şi un român.

Gruparea care a încercat să transporte prin România trei tone de cocaină spre Europa de Vest, coordonată de un cetăţean libanez aflat în Brazilia, şi din care au mai făcut parte cetăţeni spanioli, sârbi, ucrainieni şi români, a fost trimisă în judecată în 2020 de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Autorităţile s-au sesizat după ce, în primăvara lui 2019, o barcă ce conţinea o tonă de cocaină s-a răsturnat în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea.

Doi bărbați, de 40 și 32 de ani, ambii din Galați, cu reședința în Spania au fost prinși de polițiștii din Tulcea.  ”În anul 2019, cei doi bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane de cetățenii diferite, cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină (trei tone) din America de Sud-Brazilia, portul Belem, pe apele teritoriale românești ale Mării Negre, în vederea distribuirii acesteia pe piețele din Europa.

În cauză, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbați pentru 30 de zile, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,Trafic ilicit de droguri de mare risc”, ,,Trafic ilicit internațional de droguri de mare risc” și ,,Inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni grave”, potrivit unui comunicat al IPJ Tulcea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi români implicați în rețeaua Balkan Cartel au fost prinși. Gruparea a adus în România tonele de cocaină naufragiate pe litoral în 2019