Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Doi români periculoși, printre cei mai căutați infractori din Europa. Lista fugarilor a fost actualizată de Europol

Doi români, unul condamnat pentru traficul ilicit de stupefiante și substanțe psihotrope, iar celălalt pentru traficul de ființe umane, sunt pe lista actualizată a celor mai căutaţi infractori europeni, publicată de agenţia UE pentru combaterea criminalităţii, Europol.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.12.2023 , 12:17

Din 2016, Europol publică o listă a celor mai căutați fugari europeni, iar acum poliția din Haga cere din nou ajutor cetățenilor pentru prinderea a 62 de infractori.

Oamenii sunt rugați să se uite la profilurile suspecților (https://eumostwanted.eu/ro), după care pot transmite informații anonime online. 

Doi români periculoși, pe lista celor mai căutați 62 de infractori din Europa

Articolul continuă după reclamă

Doi dintre cei 62 de infractori fugari sunt români, fiind catalogați de Europol drept "periculoși"

Pe acelaşi subiect

Primul dintre ei se numește Adrian Cotos, zis Cotoiu, are 40 de ani și este condamnat la 10,5 ani de închisoare pentru traficul ilicit de stupefiante și substanțe psihotrope. Potrivit Europol, "în cursul anului 2021, s-a ocupat de trafic de droguri de mare risc (cocaină)". 

"Tribunalul Brasov a emis un Mandat de Executare a Pedepsei Inchisorii 287 din 22.12.2022 fiind condamnat la executarea unei pedepse de 8 ani si 945 zile inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni la regimul stupefiantelor", se arată în comunicatul Poliției Române.

Cel de-al doilea român periculos căutat de Europol se numește Adrian Munteanu și are tot 40 de ani. Bărbatul, de loc din Vrancea, este condamnat la 11,8 ani de închisoare pentru participarea la o organizație criminală, exploatarea sexuală a copiilor și pornografia infantilă și trafic de ființe umane. Potrivit Europol, "în perioada 2012 - 2017, s-a alăturat unui grup infracțional organizat, care se ocupa cu traficul de ființe umane în scopul exploatării sexuale, inclusiv cu o fată minoră". 

"MUNTEANU ADRIAN de 40 ani Domiciliu – com. Ploscuteni, jud. Vrancea Semnalmente: 173 cm, greutate – 75 kg; ten – deschis; ochi caprui; fața ovală; păr șaten-drept, poartă barba- mare. Munteanu Adrian se sustrage executării măsurii pedepsei închisorii de 11 ani și 5 luni, aplicată de Tribunalul Bacău prin Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii nr. 5/D din 18.09.2023 pentru comiterea mai multor infracțiuni (constituirea în grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism)", transmite Poliția Române.

Poți ajuta la prinderea lor

Noua campanie a Europol are motto-ul "Poți fi noul nostru erou?"

Agenţia poliţienească europeană a început să publice liste cu fugari din 2016 şi a reuşit să aresteze 146 de infractori, dintre care în 50 de cazuri s-a pornit de la informaţii trimise prin site-ul eumostwanted.eu. Numai de la campania precedentă, din toamna anului 2022, au fost soluționate 22 de cazuri, transmite Europol - agenţia Uniunii Europene pentru combaterea criminalităţii.

Profilurile tuturor infractorilor fugari pot fi găsite aici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Doi români periculoși, printre cei mai căutați infractori din Europa. Lista fugarilor a fost actualizată de Europol