Antena Meniu Search
x

Foto Doi tineri de 22 de ani, răniți grav după ce s-au răsturnat cu ATV-ul, la Rânca

Accident grav la Rânca. Doi tineri de 22 de ani au fost răniți după ce s-au răsturnat cu ATV-ul într-o curbă. Una dintre victime, femeia care conducea ATV-ul, va fi transportată cu elicopterul SMURD la București.

de Redactia Observator

la 13.02.2022, 16:40

accident ATV Rânca
Doi tineri de 22 de ani, răniți grav după ce s-au răsturnat cu ATV-ul, la Rânca - Salvamont

"Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru salvarea a doua persoane grav accidentate în urma răsturnării cu un ATV scăpat de sub control. Ambele victime au vârsta de 22 de ani și au suferit multiple traumatisme cu pierderea stării de conștiență. Salvamontiștii aflat de serviciu în zona Ranca au intervenit cu promptitudine, au făcut evaluările primare, au început manevrele de prim ajutor, au imobilizat victimele cu coliere cervicale și în saltele cu vacuum și le-au menținut funcțiile vitale până la sosirea echipajelor de ambulanțe SAJ și SMURD care le-au preluat pentru transport la prima unitate medicală. Este al treilea caz de astăzi al salvamontiștilor gorjeni. Salvamont România vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților turistice montane!", au transmis cei de la Salvamont.

Tânăra care conducea ATV-ul a pierdut controlul într-o curbă

"La data de 13 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizaţi prin apelul 112, cu privire la faptul că în Zona Turistică Montană Rânca, ar avut loc un eveniment rutier, soldat cu victime. Din cercetările efectuate, polițiștii au constatat că o tânără, de 22 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un ATV pe DN 67 C Rânca, din direcția Vârful Păpușa către Novaci, într-o curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-ar fi răsturnat. În urma impactului, atât conducătoarea, cât și pasagerul motociclului, un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, au suferit leziuni și au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale", au transmis polițiștii gorjeni.

Una dintre victime, persoana de sex feminin, va fi transportată cu elicopterul SMURD Craiova la București.

"În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că tânăra nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testatarea cu aparatul etilotest nu a putut fi posibilă, tinerei fiindu-i recoltate probe biologice de sânge,  în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere", au precizat reprezentanții Poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Doi tineri de 22 de ani, răniți grav după ce s-au răsturnat cu ATV-ul, la Rânca