Antena Meniu Search
x

Doi tineri din Maramureş au încercat să treacă graniţa cu mai multe pliculeţe cu droguri. Ce explicaţii le-au dat poliţiştilor

Doi tineri au fost descoperiţi având asupra lor mai multe pliculeţe cu substanţe susceptibile a fi interzise. Cei doi, în vârstă de 18 şi 25 de ani, au fost descoperiţi în urma unor opriri efectuate în trafic, pe raza localităţilor Vişeu de Sus şi Crăciuneşti, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.10.2023, 14:47

"Ieri (sâmbătă - n.r.), 14 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, în localitatea Vişeu de Sus, judeţul Maramureş un autoturism, marca Volkswagen înmatriculat în România, condus de către o tânără, în vârstă de 28 de ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş.

În autoturism, se mai afla, în calitate de pasager, un tânăr de 18 de ani, tot din judeţul Maramureş. În urma verificărilor specifice efectuate asupra pasagerului, poliţiştii de frontieră au descoperit două pliculeţe, ce conţineau un praf de culoare alb-cristalină (posibil MDMA), în greutate de aproximativ 2 grame, despre care tânărul a declarat că sunt pentru consum propriu" a spus Iulia Stan.

Sursa: Poliţia de Frontieră

Politia de Frontiera

Un alt incident cu droguri la graniţă

Pe acelaşi subiect

Imediat după miezul nopţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, la ora 00.15, au oprit pentru control, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism, marca BMW, înmatriculat în România, în care se aflau patru persoane.

"Şi în acest caz, în urma controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, pe bancheta din spate, a fost descoperit un pliculeţ ce conţinea aproximativ un gram cu substanţă de culoare verde-olive (posibil cannabis). Totodată, asupra unuia dintre pasagerii ce se aflau pe bancheta din spate, a mai fost descoperit un pliculeţ ce conţinea o substanţă de culoare alb-cristalină (posibil MDMA), de aproximativ 10 grame. Şi acest tânăr a declarat faptul că substanţele erau pentru consum propriu" a declarat Iulia Stan.

Drept urmare, pliculeţele cu materiale susceptibil a fi substanţe interzise au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. Conform sursei citate, în ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Substanţele au fost ambalate, sigilate şi transmise către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Doi tineri din Maramureş au încercat să treacă graniţa cu mai multe pliculeţe cu droguri. Ce explicaţii le-au dat poliţiştilor