Antena Meniu Search
x

Judecătoarea care s-ar fi drogat cot la cot cu infractorii, arestată pentru 30 de zile. Cum au descoperit anchetatorii că îi ajuta pe traficanți

Încă un caz grav zguduie sistemul juridic din România. O judecătoare din Suceava este acuzată că proteja traficanţii de droguri, îi anunţa că sunt filaţi şi când urmează să acţioneze mascaţi. În schimb, primea bani, bijuterii, maşini şi vacanţe. Datele din anchetă sunt stupefiante: magistratul, mamă a trei copii, se droga şi îşi punea casa la dispoziţie pentru consumatori. Ea a fost ridicată chiar din instanţă, adusă la Bucureşti unde a fost arestată pentru 30 de zile. 

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 08:31

Vezi și

Ana Maria Chirilă. Judecătoare din 2015, preşedinte de complet la Secţia Penală a Tribunalului Suceava. Procurorii o acuză că a trecut de partea unor infractori periculoşi. Aseară judecătoarea împreună cu unul dintre traficanţi au ajuns la Curtea de Apel din Bucureşti pentru audieri.

După ce au fost audiaţi aproape trei ore, atât judecătoarea, cât şi bărbatul bănuit de trafic au primit arest preventiv pentru 30 de zile. Cinci capete de acuzare grave sunt aduse judecătoarei. Magistratul oferea informaţii din dosarele pe care le avea pe birou. Mai exact, îi anunţa pe traficanţi că sunt filaţi de ofiţerii de la combaterea crimei organizate şi când au loc percheziţiile acestora

Angela Bertea, reporter Observator: Anchetatorii au intrat la bănuieli că este o cârtiţă în interior când au observat că operaţiunile prin care încercau să pună mâna pe traficanţii de droguri eşuau. Indiciile au dus fix către judecătoare, care le dădea autorizaţii de percheziţii sau mandate de supraveghere.

Mai mult, i-ar fi convins pe liderii reţelei că poate să obţină ajutorul unor colegi, care să dea o decizie de achitare. Decizia, spun anchetatorii, a costat 30.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Mihai Ștefănoaia, avocat și lector USV: Dacă putem vorbi de un profil infracţional pe care îl facem unei persoane, categoric o excludem pe doamna magistrat Chirilă din această categorie.

Judecătoarea ar fi ajuns în cercul traficanților, după ce s-ar fi îndrăgostit de unul dintre ei

Surse Observator spun că judecătoarea ar fi ajuns în cercul traficanţilor de droguri după ce s-ar fi îndrăgostit de unul dintre ei. Pentru complicitate, era răsplătită regeşte.

Cristina Filip, reporter Observator: Judecătoarea era mituită cu bani, bijuterii, maşini, vacanțe de lux sau servicii de pază şi protecţia din partea traficanţilor. Nu zicea nu nici la produse alimentare.

Judecătoarea Chirilă nu se limita doar să ajute infractorii să scape basma curată. Datele din dosar arată că magistratul se droga, ba chiar îşi punea locuinţa la dispoziţie şi altor persoane pentru consum de substanţe interzise. A intrat în magistratură în anul 2015. Tocmai ce câştigase un concurs de promovare, iar de la 1 noiembrie trebuia să ajungă la Curtea de Apel Suceava.

Cazul a ajuns până la vârful Ministerului Justiţiei. "Este limpede semnalul că nimeni nu este mai presus de lege", a transmis ministrul.

Ana Maria Chirilă câştigă lunar circa 3.500 de euro. Anul trecut, pe declaraţia de avere bifa două apartamente, două case şi o maşină. Anul acesta în schimb, apare divorţată şi cu conturile goale. Rămâne doar cu o casă modestă de 80 mp şi multe datorii - în jur de 67.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Judecătoarea care s-ar fi drogat cot la cot cu infractorii, arestată pentru 30 de zile. Cum au descoperit anchetatorii că îi ajuta pe traficanți