Antena Meniu Search
x

Video Doi urşi, filmaţi în timp ce traversează un drum naţional din Mureş. Un şofer a frânat ca să nu-i lovească

Un subiect naşte dezbateri aprinse mai ales în online: prezenţa urşilor la marginea drumurilor turistice sau în zonele populate. Noi imagini cu animalele sălbatice departe de habitatul lor au fost surprinse pe un drum din Mureş. Un şofer a filmat doi urşi care traversau printre maşini, imaginile devenind virale.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.04.2024, 14:10

Vezi și

Imaginile au fost filmate pe DN 15, în apropierea localităţii Petelea din judeţul Mureş. În imagini se vede cum cei doi urşi traversează drumul naţional foarte aproape de autoturism, astfel încât şoferul este nevoit să frâneze pentru a putea evita un impact. Înregistrarea a devenit virală pe internet şi a stârnit foarte multe reacţii. O parte a internauţilor vorbesc despre modul selectiv în care legea tratează animalele sălbatice, permiţând împuşcarea unora, dar nu şi a urşilor.

Pe de altă parte, alţi internauţi au vorbit despre cât de frumoase sunt cele două exemplare şi spun că este normal ca acolo unde omul a intrat în habitatul urşilor aceştia să îşi facă apariţia.

Localitate din Harghita, vizitată două zile la rând de urs

Un urs a fost văzut duminică într-o localitate din județul Harghita. Autoritățile au emis mesaj de avertizare RO-Alert. Un incident similar a fost raportat în aceeași localitate și sâmbătă. Reprezentanții ISU Harghita au anunțat că un urs a apărut în localitatea Sândominic. Prezența animalului a fost semnalată duminică, populaţia primind mesaj de avertizare RO-Alert. Un incident similar a fost raportat în aceeași localitate și sâmbătă. Autoritățile nu știu dacă este vorba despre același animal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Doi urşi, filmaţi în timp ce traversează un drum naţional din Mureş. Un şofer a frânat ca să nu-i lovească