Antena Meniu Search
x

România îşi plânge cel mai iubit Rege. Sute de oameni au adus flori și lumânări la Palatul Regal din Capitală

România îşi plânge ultimul rege. "Nu ştim dacă o să avem cu cine să-l înlocuim", ne-au spus astăzi oamenii care au adus flori şi lumânări la Palatul Regal.

Vezi și

România îşi plânge ultimul rege. Sunt momente de o mare încărcătură emoţională. "Nu ştim dacă o să avem cu cine să-l înlocuim", ne-au spus astăzi oamenii care au adus flori şi lumânări la Palatul Regal. Sunte zeci de pagini completate deja în cartea de condoleanţe.

L-au iubit, l-au respectat, i-au dus dorul. Iar acum... îl omagiază. La Palatul Regal s-a deschis, pentru al doilea an la rând, cartea de condoleanţe. De data aceasta, pentru ultimul rege al românilor, Mihai I. Pe paginile albe, într-o linişte deplină, sute de oameni au aşternut rânduri de durere. 

Ion Balaceanu Stolnici, istoric:

Regret profund plecarea lui, pentru ca a fost una dintre personalitatile cele mai remarcabile cu care am fost contemporan.

Nick Thorpe, jurnalist BBC:

L-am cunoscut pe Regele Mihai acum 6 ani, i-am luat un interviu cu ocazia aniversării vârstei de 90 de ani

Pentru Lascăr Zamfirescu, e ziua în care îşi pierde fostul coleg de şcoală şi cel mai bun prieten. Ne-a mărturisit că spera să-l mai vadă măcar o dată.

România e în doliu. Iar emoţiile s-au rostogolit în toate locurile legate, simbolic, de Regele Mihai. La Castelul Peleş, reşedinţa de suflet a Majestăţii Sale, a fost pelerinaj. În holul în care regele a păşit la reîntoarcerea după 60 de ani de exil, românii au sosit cu capetele plecate. 

Mai linişte ca niciodată a fost şi la Săvârşin. Cel mai iubit loc. Castelul în care Regele s-a întors de atâtea ori şi unde spunea că simte cel mai puternic prezenţa iubitei sale mame.

România va intra în 3 zile de doliu săptămâna viitoare, când regele Mihai va fi adus în ţară şi înmormântat la Curtea de Argeş, lângă Regina Ana. Şi tot de atunci, o epocă va apune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România îşi plânge cel mai iubit Rege. Sute de oameni au adus flori și lumânări la Palatul Regal din Capitală