Antena Meniu Search
x

Donator de organe la 77 de ani. Un bărbat în moarte cerebrală a devenit salvatorul altor vieți: ”Unul dintre cei mai în vârstă din ţară”

Un bărbat de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală, a devenit salvator pentru alte vieți, după ce familia sa a acceptat să-i doneze organele. Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a anunțat, joi, că a fost realizată cu succes o prelevare de organe de la un pacient de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.11.2021, 19:42

Donator de organe la 77 de ani. Un bărbat în moarte cerebrală a devenit salvatorul altor vieți: ”Unul dintre cei mai în vârstă din ţară”
Donator de organe la 77 de ani. Un bărbat în moarte cerebrală a devenit salvatorul altor vieți: ”Unul dintre cei mai în vârstă din ţară” - Profimedia Images

”În această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, solidaritatea şi dragostea faţă de semeni fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Astfel, în această după-amiază, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a transmis, joi, Spitalul Târgu Mureş.  

Potrivit unor surse, este vorba despre un bărbat de 77 de ani, internat în Secţia Clinică ATI, scrie Mediafax.

”Donatorul de azi este cel mai vârstnic de la Târgu Mureş şi unul dintre cei mai în vârstă din ţară. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj”, a mai precizat unitatea medicală.  

Instituţia a precizat că prelevarea de organe realizată în cursul zilei de joi este a şasea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Donator de organe la 77 de ani. Un bărbat în moarte cerebrală a devenit salvatorul altor vieți: ”Unul dintre cei mai în vârstă din ţară”