Antena Meniu Search
x

Video "Dorel" a lăsat Vama Halmeu şi zeci de familii în beznă. A provocat o pană de curent în toată zona, în timp ce săpa cu excavatorul

Un muncitor care efectua lucrări la reţeaua de canalizare din Halmeu, judeţul Satu Mare, a lăsat zeci de familii în beznă. În timp ce săpa cu un buldoexcavator, bărbatul a rupt un cablu şi a provocat o pană de curent în toată zona. Nu doar localnicii au avut de suferit. Toate TIR-urile care urmau să treacă prin vamă au fost oprite pe dreapta ore bune, pentru că vameşii nu au mai putut folosi aplicaţia de verificare. 

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 07:50

Vezi și

Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 16.00. Neatent, şoferul de pe buldoexcavator a tăiat cablul care alimenta o bună parte a localităţii cu electricitate în timp ce săpa un şanţ pentru canalizare. Şi nu doar sătenii au avut de suferit.

"S-a luat curentul în Punctul de Trecere al Frontierei Halmeu. Aici, vorbim atât de punctul de trecere al Vămii Halmeu, cât şi Serviciul Sanitar Veterinar din Halmeu", a declarat prefectul din Satu Mare, Radu Roca.

Pe lângă punctul de trecere a frontierei, 70 de gospodării au rămas în beznă. Când şi-a dat seama ce a făcut, şoferul şi-a luat tălpăşiţa. 

Localnicii au rămas fără curent electric mai bine de o oră şi jumătate

"A săpat jos, iar când a ridicat cupa s-a rupt. Cablurile erau acoperite cu pământ. El nu a văzut folia de deasupra", au explicat muncitorii. 

"Am reuşit să aducem un generator de curent electric, care să ne asigure surse de curent pe o perioadă de şase, opt ore", a spus prefectul. Mai bine de o oră şi jumătate au fost nevoiţi localnicii din apropierea Vămii Halmeu să stea fără curent electric. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Dorel" a lăsat Vama Halmeu şi zeci de familii în beznă. A provocat o pană de curent în toată zona, în timp ce săpa cu excavatorul