Antena Meniu Search
x

Video Dorina, o pacientă căruia Dan Tesloianu i-a montat un defibrilator cardiac, povesteşte prin ce a trecut la câteva ore după operaţie. "Mamă, se aude o salvare"

Medicul Tesloianu rămâne în arest. Este decizia luată în urmă cu scurt timp de judecători. Şi asta deşi a încercat să îi convingă că nu ar fi pus în pericol viaţa pacienţilor. Bolnavii continuă însă să facă dezvăluiri cutremurătoare. O femeie a povestit pentru Observator că dispozitivul cardiac montat de medic a început să ţiuie ca o salvare la câteva ore după externare. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.02.2023, 19:39

Vezi și

Reporter: Domnule doctor, ce vă spune inima?

Ieşiţi din arest? 

Cu privirea în pământ, aşa a ajuns astăzi medicul Tesloianu, cel care a ţinut ani de zile în mâini inimile şi vieţile oamenilor, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. 

Domnule Tesloianu, v-aţi gândit că puneţi în pericol vieţile pacienţilor? 

Pe acelaşi subiect

În puşcărie, domnule Tesloianu. 

Doctorul morţii. 

Trei avocaţi au încercat să-i convingă pe judecători că medicul merită o măsură mai blândă. 

Cristi Ene, avocat: Până la acest moment, nu există niciun act medical stabilit de către vreo comisie cum că procedurile efectuate de către domnul Tesloianu ar fi pus în pericol viaţa unui pacient. 

Pacienţii medicului spun că au trăit pe pielea lor altceva. Dorina avea 42 de ani când doctorul i a montat un defibrilator cardiac. 

Dorina Suveica, pacienta doctorului Tesloianu: Mi s-a implantat defibrilatorul fără să îmi explice absolut nimic. Când am ajuns în gară, băiatul îmi spune: "Mamă, se aude o salvare". Acel sunet venea tocmai de la defibrilatorul pe care mi l-a pus Tesloianu. Atunci am intrat pur şi simplu în depresie.

Eliza Ene, avocat: Doctorul Tesloianu a acţionat cu bună credinţă, respectând etica medicală.

Medicul cardiolog le punea pacienţilor diagnostice fictive pentru a justifica montarea dispozitivului

Anchetatorii au descoperit că medicul cardiolog le punea pacienţilor diagnostice fictive pentru a justifica montarea dispozitivului. În plus, le prescria bolnavilor medicamente care să le scadă ritmul cardiac. Conform referatului de arestare întocmit de procurori, medicul ar fi semnat documentele prin care pacienţii îşi dădeau, practic, acordul ca acele dispozitive să le fie implantate. De fapt documentele ar fi fost falsificate de către rezidenţii pe care îi avea în subordine. Iar pacienţii nu ştiau că vor primi un dispozitiv cardiac scos de la morţi. 

Dorina Suveica, pacienta doctorului Tesloianu: Am trăit mereu cu impresia că nu trebuia să îmi pun acel defibrilator. 

Medicii le-ar fi prezentat pacienţilor două variante: fie aleg un aparat care costă două mii de euro, la reducere, fie aleg unul la cinci mii de euro. Evident, mulţi bolnavi alegeau propunerea mai ieftină, fără să ştie că dispozitivele sunt reciclate de la morţi şi că, oricum, sunt decontate de stat. Pentru acest fals favor, medicii primeau mită. 

Un medic de la spitalul militar din Braşov i-ar fi furnizat doctorului Tesloianu dispozitive scoase de la morţi. Într un comunicat, spitalul anunţă că a înfiinaţat o comisie de cercetare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Dorina, o pacientă căruia Dan Tesloianu i-a montat un defibrilator cardiac, povesteşte prin ce a trecut la câteva ore după operaţie. "Mamă, se aude o salvare"