Antena Meniu Search
x

Dosar penal după explozia de la Rafinăria Petromidia. Procuror: „Situația este mai complicată”

Procurorii constănţeni au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă, în urma exploziei urmate de incendiu, la Rafinaria Petromidia. Un bărbat a murit şi alte cinci persoane au fost rănite.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.07.2021, 16:39

Dosar penal după explozia de la Rafinăria Petromidia. Procuror: „Situația este mai complicată”
Dosar penal după explozia de la Rafinăria Petromidia. Procuror: „Situația este mai complicată”

Procurorul Viorel Teliceanu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a declarat sâmbătă, că cercetările în acest dosar ar putea dura o perioadă până se vor lămuri lucrurile. 

„Nu pot să vă spun decât faptul că se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă şi urmează pe parcurs să se lămurească situaţia de fapt. Situaţia e mai complicată. E nevoie şi de cunoştinţe tehnice pentru lămurirea cauzelor. Cercetările acolo vor dura ceva mai mult timp până se vor lămuri lucrurile pe deplin”, a afirmat Viorel Teliceanu. 

Procurorul care anchetează tragedia produsă la Rafinăria Petromidia a precizat că, deocamdată, "toate variantele sunt luate în calcul", existând inclusiv posibilitatea ca aceasta să se fi produs din cauza unei erori umane.

Cum au trăit turiștii explozia de la Petromidia 

Pe acelaşi subiect

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri, în jurul prânzului, la Rafinăria Petromidia, iar în urma evenimentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost răniţi, iar dintre aceştia patru au fost spitalizaţi.

Un martor la explozie a povestit pentru Observator clipele de groază. A fost la 500 de metri de rafinărie când s-a zguduit pământul.

Sandu Iordache, martor: ”Când am văzut explozia, toată lumea a început să fugă. A fost haos foarte mare şi panică, pentru că ne-a fost frică să nu ne prindă şi pe noi. Era un miros puternic de gaze acolo în zonă şi nu se putea respira”.

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dosar penal după explozia de la Rafinăria Petromidia. Procuror: „Situația este mai complicată”