Antena Meniu Search
x

Foto Dosar penal pentru preotul destituit care ţinea slujbe la el acasă. S-a întors la biserică şi l-a scos afară pe celălalt preot, în Târgu Jiu

Preotul de 42 de ani din Târgu Jiu care şi-a construit un lăcaş de cult în propria casă şi a ţinut în repetate rânduri slijbe religioase în casă s-a ales cu un dosar penal. Bărbatul a ţinut Liturghia acasă, după ce a fost destituit de Arhiepiscopia Craiovei. Enoriaşii îl susţin, dar Biserica spune că bărbatul este divorţat şi a dat dovadă de neascultare de mai multe ori. 

de Redactia Observator

la 24.12.2023, 14:29

Dosar penal pentru preotul destituit care ţinea slujbe la el acasă. S-a întors la biserică şi l-a scos afară pe celălalt preot, în Târgu Jiu
Dosar penal pentru preotul destituit care ţinea slujbe la el acasă. S-a întors la biserică şi l-a scos afară pe celălalt preot, în Târgu Jiu

"Bărbatul de 42 de ani, din Târgu Jiu, este cercetat penal pentru că exercita slujea într-o biserică din municipiu, deși nu era preot. Mai mult, el nu i-a permis unui preot, din cadrul aceluiași lăcaș de cult, să își desfășoare activitatea profesională. Polițiștii i-au deschis dosar penal.

Polițiștii din Târgu Jiu au s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, cu privire la faptul că, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Târgu Jiu, exercita meseria de preot în cadrul unei biserici din municipiu, deși nu avea acest drept", transmite IPJ Gorj.

A intrat peste celălalt preot şi l-a oprit din a-şi continua slujba

Mândru ce a câştigar cel de al doilea proces împotriva Protoieria Târgu Jiu Sud, bărbatul s-a dus ieri la biserica de unde a fost dat afară şi voia să faca el slujba acolo. Acolo era deja celălalt preot. Bărbatul nu i-a permis unui alt preot să își desfășoare activitatea profesională la acea locație.

Pe acelaşi subiect

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și împiedicarea exercitării libertății religioase.

De ce ar fi fost dat afară preotul

Arhiepiscopia Craiovei l-a destituit pe Cosmin Barză la începutul acestui an

Ioniță Apostolache, Arhiepiscopia Craiovei: Preotul divorţat nu mai poate să slujească din considerente canonice într-o parohie. Nu poate să fie un exemplu pentru comunitate. Există motive de neascultare prin declarațiile pe care le-a făcut, și pe Facebook  au denigrat biserica în contextul mediatic online. Poți să aduci sminteală oamenilor care te cred pe cuvânt. 

Preotul consideră totul un abuz din partea BOR. 

Cosmin Barză, preot: ​Nu aș fi un caz unic, ei au experiență în domeniu, știți, dracul a îmbătrânit foarte tare și face răutăți peste aștepările noastre. 

Conform canoanelor, revenirea în Biserică s-ar putea face doar după pocăinţă şi o cercetare disciplinară amănunţită. Preotul, care vrea să construiască o biserică în curtea sa, spune că va merge şi în casele credincioşilor de Crăciun şi de Bobotează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru preotul destituit care ţinea slujbe la el acasă. S-a întors la biserică şi l-a scos afară pe celălalt preot, în Târgu Jiu