Antena Meniu Search
x

Video Dosar penal pentru ucidere din culpă, după accidentul de pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri fac cercetări în cazul accidentului produs luni după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste mai mulţi muncitori pe un şantier din zona Bibliotecii Naţionale. Doi muncitori au murit şi alţi patru au ajuns la spital.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 03.08.2021, 13:32

Vezi și

Doi muncitori au murit şi alţi patru au ajuns la spital, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei! Accidentul s-a produs în centrul Capitalei, în timp ce oamenii lucrau la consolidarea drumului de acces către Biblioteca Naţională. Surse Observator spun că şanţul de 20 de metri nu a fost asigurat corespunzător. Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Poliţia Criminalistică au declanşat anchete paralele.

Cercetările după accidentul de la Biblioteca Naţională sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri în vederea stabilirii întregii situaţii. Dosarul vizează ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

"Ieri, în jurul orei 16:55, Secţia 11 Poliţie a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulţi muncitori care săpau un sanţ au fost surprinşi de malul de pământ care s-a surpat peste ei. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 11 Poliţie care au întreprins activităţi care să faciliteze intervenţia I.S.U.", a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

În urma evenimentului, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost transportate la spitale pentru îngrijiri.

Pe acelaşi subiect

Muncitorii ar fi lucrat fără echipament de protecţie

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, intervenţia la accident a fost foarte dificilă şi foarte periculoasă pentru pompieri. "Nu ne pronunţăm exact cum s-a produs accidentul, dar cu siguranţă Inspecţia Muncii va stabili dacă au fost asigurate regulile la faţa locului", a declarat şi Raed Arafat.

Cei şase muncitori lucrau la consolidarea unui drum, dar, conform surselor Observator, nu au asigurat cum trebuie malurile acestui şanţ. La un moment dat s-a spart o conductă de apă şi acela a fost momentul în care au fost acoperiţi de pământ. Lucrarea aparţine de Primăria Sectorului 3.

Conform surselor Observator, muncitorii nu aveau echipament de protecţie, nu aveau căşti. Mai mult, nu ar fi existat nici autorizaţie de construcţie, spun sursele.

Poliţiştii şi inpectorii ITM au demarat cercetări pentru a ancheta incidentul. Accidentul s-a petrecut fix lângă Ministerul Culturii. Malul înalt de 2-3 m s-a surpat, a căzut pământ și borduri peste ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru ucidere din culpă, după accidentul de pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională