Antena Meniu Search
x

Accident grav pe un șantier din Capitală. Un mal de pământ s-a prăbușit peste mai mulți muncitori. Două persoane au fost găsite moarte. FOTO și VIDEO

Un mal de pământ s-a prăbușit, luni, peste şase muncitori, în fața Bibliotecii Naționale, în Capitală. Trei au fost îngropaţi până la talie, reuşindu-se scoaterea lor, iar doi au fost complet acoperiţi cu pământ. Cei doi au fost căutaţi mai multe ore, ultimul fiind găsit după mai bine de patru ore.

de Redactia Observator

la 02.08.2021, 21:48

Vezi și

Update 21:41. Cele două persoane decedate au vârste de aproximativ 50-55 de ani. Dintre cei trei muncitori îngropaţi până la talie în pământ, doi au fost transportaţi la Floreasca, având vârste de 33 şi 34 de ani, în timp ce al treilea, cu vârsta de aprox. 50 de ani, a fost dus la Universitar.

Update 20:34. A fost gasită şi ultima persoana acoperită de malul de pământ. Se lucrează pentru extragerea acesteia.

Update 19:30. Pompierii au asigurat malul de pământ şi au început să sape pentru a scoate ultimul muncitor de sub pământ. "Prin intermediului unui buldoexcavator se continuă acţiunile pentru căutarea ultimei persoane surprinse de prăbuşirea malului, în zona indicată de către constructor”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Cei cinci muncitori lucrau la consolidarea acestui drum, dar, conform surselor Observator, nu au asigurat cum trebuie malurile acestui şanţ. La un moment dat s-a spart o conductă de apă şi acela a fost momentul în care au fost acoperiţi de pământ. Lucrarea aparţine de Primăria Sectorului 3.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii şi inpectorii ITM au demarat cercetări pentru a ancheta incidentul.

Update 17:48. În urmă acțiunilor de căutare a fost găsită și o persoană decedată, care a fost cuprinsă integral de pământ.

Potrivit Observator, unul dintre muncitorii dați dispăruți a fost găsit inconștient. Cel puțin o oră au stat sub pământ muncitorii. În urmă cu o oră a fost dată alerta. Accidentul s-a petrecut fix lângă Ministerul Culturii. Malul înalt de 2-3 m s-a surpat, a căzut pământ și borduri peste ei. Muncitorii n-au asigurat malurile aproape deloc, potrivit unor informații obținute de Observator. ITM a deschis o anchetă.

Doi muncitori, transportaţi la spital 

Un grav accident s-a produs luni, în Capitală, cinci muncitori fiind prinşi sub un mal de pământ, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională. Două persoane au fost transportate la spital. Salvatorii au transmis că un bărbat de 50 de ani a fost transportat la Spital Universitar, iar un bărbat de 33 de ani la Spitalul Floreasca. Ambele victime sunt conştiente, potrivit news.ro. Alte două persoane au fost date dispărute. 

Alți doi muncitori sunt dați dispăruți în urma prăbușirii malului de pământ

”Se lucrează pentru extragerea celui de-al treilea muncitor şi pentru căutarea celorlalţi doi dispăruți. Concomitent se stabilizează malurile şantului, care are peste 2 m adâncime”,  a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. ”Intervenim pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Biblioteca Naţională. Doi muncitori au fost scoşi şi se lucreaza pentru extragerea celui de-al treilea. Potrivit informaţiilor furnizate de şeful echipei care efectua lucrări, este posibil ca alţi doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Accident grav pe un șantier din Capitală. Un mal de pământ s-a prăbușit peste mai mulți muncitori. Două persoane au fost găsite moarte. FOTO și VIDEO