Antena Meniu Search
x

Dosar penal pentru profesorul din Oradea care și-a îndemnat elevii la proteste

Profesorul de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" din Oradea, care și-a îndemnat elevii să nu respecte deciziile impuse de autorități, s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.09.2020, 17:12

profesor din Oradea
Protest inedit al unui profesor de sport din Oradea - captură video Facebook / Nelu Sandu Pop
  • Dascălul le-a cumpărat elevilor măști cu personaje din desene animate
  • "Vă îndemn şi pe voi să protestaţi sub o formă sau alta, paşnică, bineînţeles"
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

După manifestaţii şi violenţe în stradă, protestele "Jos masca în şcoli" s-au mutat în clasă. La Oradea, profesorul care a făcut propagandă anti-mască şi a îndemnat la proteste chiar în faţa elevilor, deghizaţi toţi cu măşti de personaje de desene animate, a ajuns în atenția procurorilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunțat că în acest caz se fac cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Filmul postat pe Facebook i-a adus profesorului o plângere penală şi o amendă de 2.500 de lei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele Klaus Iohannis a considerat drept reprobabil gestul profesorului, într-o conferință de presă organizată miercuri seara, la Palatul Cotroceni.

"Este, din informațiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm așa ceva. Sunt convins că Inspectoratul Școlar și Consiliul de administrației al liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic", a declarat șeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru profesorul din Oradea care și-a îndemnat elevii la proteste