Antena Meniu Search
x

Dosarul violențelor din 10 august 2018, mutat de la Curtea de Apel la Tribunalul București

S-au împlinit exact doi ani de la violenţele din Piaţa Victoriei. Nemulţumiţi de tergiversarea dosarului, mai mulţi protestari şi-au strigat astăzi nemulţumirile în faţa sediilor MAI şi DIICOT. Fără ecou, însă. Judecătorii au pasat astăzi cauza de la Curtea de Apel la Tribunalul București.

de Redactia Observator

la 10.08.2020, 20:28

Vezi și
  • 500 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma violențelor de la protestul din 10 august 2018.

10 august 2018. Un protest care a făcut înconjurul lumii. După luni de manifestaţii anti-guvernamentale paşnice, protestatarii şi jandarmii s-au ciocnit într-o explozie de violenţă. 

Jandarmii şi-au folosit tot arsenalul din dotare: au dat cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi au lovit protestatarii cu bastoanele. Doi jandarmi, rămaşi în urmă, au fost atacaţi la rândul lor. 

500 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. S-au făcut peste 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei. Dar dosarul nu a ajuns în instanţă nici acum. 

Familia Cristache a venit astăzi special din Luxemburg, aşa cum a făcut şi în urmă cu doi ani. Cei doi s-au dus direct în faţa sediului DIICOT, pentru a protesta faţă de clasarea anchetei.

Viorica Cristache, 44 de ani, avocat, Luxemburg: Pentru mine a fost o experienţă înfiorătoare pentru că nu mă aşteptam. Noi am venit cu bune intenţii, suntem din diaspora. 

Constantin Cristache, protestatar: Nu avem cum să uităm. Îmi aduc aminte foarte bine în ce hal erau jandarmii, foarte, foarte îndârjiţi. Se vedea şi clar că o să se termine prost. Probabil era şi căldura şi gazele pe care le-au dat continuu. Erau foarte hotărâţi.

Chiar astăzi Curtea de Apel Bucureşti era aşteptată să anunţe dacă ancheta va fi redeschisă. Judecătorii şi-au declinat însă competenţa şi au trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti. 

O mână de protestatari s-au strâns şi în faţa Ministerului de Interne. Au fost ţinuţi la distanţă de instituţie. Tot de jandarmi! 

Protestatar: Din păcate, Justiţia nu îşi face treaba. Speranţe avem, dar s-au pierdut doi ani. Am fost gazaţi, bătuţi, umiliţi. Dosarul a fost plimbat de la un tribunal la altul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Dosarul violențelor din 10 august 2018, mutat de la Curtea de Apel la Tribunalul București