Antena Meniu Search
x

Video Două cafenele şi un restaurant din România au devenit unice în Europa. Oraşul în care zidurile spun oaspeților adevărate poveşti

Două cafenele şi un restaurant din Centrul Istoric al Brașovului au fost incluse în Circuitul al cafenelelor istorice din Europa şi vor funcţiona sub Înaltul patronaj al Consiliului Europei! Vorbim de locuri în care zidurile spun oaspeților povești bogate și savuroase, pe potriva rețetelor după care încă se fac, de exemplu, cele mai bune deserturi. 

de Redactia Observator

la 28.12.2023, 20:10

Vezi și

Cele trei localuri au - acum, la intrare - însemne care atestă că funcționează sub înaltul patronaj al Consiliului Europei. Acest local, de exemplu, este renumit atât pentru cafea, cât şi pentru prăjiturile făcute după rețete tradiționale, vechi de mai bine de o jumătate de secol. 

Arnold Klingeis, ambasador HCR România: Aici găsiți rețete care sunt foarte vechi, pe care nu le găsiți într-o cafenea modernă, unde acele rețete sunt realizate după proceduri cum le făceau mama și bunica, unde simțiți gustul cel care vă amintește de copilărie.

Cafenele-muzeu

Interiorul altei cafenele sub patronaj european seamănă mai mult cu un muzeu. Cafeaua şi ceaiurile au arome aparte, iar - în al treilea local -  clienţii pot vedea cum se pregăteşte mâncarea comandată. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: Pe lângă ambient şi calitatea reţetelor de produse, mai există un motiv pentru care cele 3 localuri au fost incluse în acest circuit: apropierea faţă de Biserica Neagră. E poate cel mai cunoscut monument din Centrul Istoric al Braşovului, un loc în care forfota turiştilor e aproape neîntreruptă.

Ce alte locuri ar putea fi incluse în sistemul de patronaj

Toate cele trei localuri funcționează în clădiri de patrimoniu, reabilitate prin proiecte arhitecturale care au pus accent pe păstrarea specificului istoric al imobilelor, pe folosirea materialelor și principiilor constructive de acum două, trei secole.

James Chisnall, manager Untravelled Paths Londra: Cred că o mulțime de turiști își doresc să vină și să afle lucruri interesante despre istoria și cultura de aici, din România.

Arnold Klingeis, ambasador HCR România: Rutele culturale ale Consiliului Europei reflectă istoria, cultura, crizele, moştenirea, valorile, evoluţia continentului, care a dus omenirea în confortul zilei de astăzi.

Administratorii circuitului spun că și alte localuri din zone turistice ar putea fi incluse în acest sistem. Iar Casa de ceai a Reginei Maria, de la Castelul Bran, este unul dintre ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Două cafenele şi un restaurant din România au devenit unice în Europa. Oraşul în care zidurile spun oaspeților adevărate poveşti