Antena Meniu Search
x

Două plângeri penale împotriva tinerei din Constanţa, acuzată în cazul donaţiilor pentru copii bolnavi

Scandalul strângerii de fonduri pe Internet pentru copiii bolnavi ia o amploare fără precedent. Tot mai mulţi părinţi acuză o femeie din Constanţa că nu le-a mai trimis banii adunaţi din donaţii. Două plângeri penale au fost deja depuse la Poliţie.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 20:40

Vezi și

Scandalul strângerii de fonduri pe Internet pentru copiii bolnavi ia o amploare fără precedent. Tot mai mulţi părinţi acuză o femeie din Constanţa că nu le-a mai trimis banii adunaţi din donaţii. Două plângeri penale au fost deja depuse la Poliţie.

În replică, femeia acuzată de înşelăciune vrea să dovedească cu acte că nu a furat niciun leu. Şi promite că toate donaţiile vor ajunge în contul celor care au nevoie.

Oamenii şi-au pus toate speranţele în femeia din Constanţa, pentru că era cunoscută drept fondatoarea unor campanii de strângere de fonduri pe Facebook. Spun că nu au primit niciun ban din cei 7.700 de euro strânşi din donaţii. Aşa a început scandalul. 

Într-o altă parte a ţării, o altă dramă. Familia unei fetiţe din Neamţ susţine că are de recuperat de la femeia din Constanţa 40 de mii de euro. Părinţii au depus plângere la poliţie în acest caz. 

Juncu Iulian Nicolae, tatăl Adelinei: Am vorbit cu Florentina astăzi din nou. Ea spune că are banii în cont, dar tot spune că nu poate să mi-i dea, ba îi scoate, ba nu-i scoate. Eu am soţia în Italia, săraca plânge, disperată şi ea, fata e cum e...

Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț: A sesizat faptul că o tânără de 28 de ani din Constanţa l-a indus în eroare şi a sustras o sumă de bani provenită în urma unei campanii iniţiate pe un site de socializare.

Între timp apar şi alte victime. Tânăra ar fi adunat cinci mii de euro pentru o fetiţă grav bolnavă din Iaşi, care a şi murit între timp. 

Florentina Gavrilă a trecut, la rândul ei, prin coşmarul unei boli incurabile. Tânăra promite că toţi banii vor ajunge la familille pacienţilor, dar după ce va deschide o fundaţie. Şi neagă toate acuzaţiile de înşelăciune.

Campaniile umanitare organizate pe Internet trebuie să urmeze o procedură strictă. După ce primeşte toate actele medicale din partea familiei, iniţiatorul trebuie să deschidă un cont bancar pentru donaţii. Şi, în acelaşi timp, să trimită reprezentanţilor Facebook dosarul celui care are nevoie de bani. Sumele donate vor ajunge la beneficiari alături de extrase de cont şi chitanţe care să dovedească fiecare tranzacţie.

Alina Istrate, fondator: Oameni buni, nu încetaţi să donaţi pentru că nu toţi suntem la fel şi vă rog foarte mult, înainte să donaţi, dacă nu vedeţi chitanţă, extrase de cont şi dovada că fondatorul a trimis bani la familie, mai bine luaţi legătura cu familia şi îi cereţi un IBAN personal.

Potrivit regulamentului Facebook, contul bancar pentru donţii poate fi deschis doar în străinătate. România nu figurează pe lista ţărilor eligibile pentru strângeri de fonduri în scopuri caritabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Două plângeri penale împotriva tinerei din Constanţa, acuzată în cazul donaţiilor pentru copii bolnavi