Antena Meniu Search
x

Două plicuri suspecte, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Echipajele SRI au ridicat probele

A fost alertă la Ambasada Ucrainei din Bucureşti, după ce ambasadorul a primit un colet suspect. Ar fi vorba despre două plicuri asemănătoare celor expediate zilele trecute în Spania. La faţa locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de poliţie și pirotehniștii din cadrul SRI pentru asigurarea zonei. 21 de astfel de incidente au avut loc, în ultimele săptămâni, în toată Europa.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 12:21

Vezi și

UPDATE 12:10 Cele două plicuri suspecte au fost ridicate de echipahele SRI, urmând să fie analizate.

Marți, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul ambasadei Ucrainei, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei. De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice din cadrul SRI pentru efectuarea de verificări specifice. În urmă controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie că acestea să fie ridicate și transportate în siguranță.

Potrivit surselor Observator, plicurile nu au fost deschise. Ambasadorul ucrainean la București a observat un conținut suspect și a alertat poliția.

Pe acelaşi subiect

Alertă la nivel european, după valul de scrisori-bombă 

Incidentul are loc în contextul valului de scrisori-capcană trimise către mai multe instituţii din Spania sau ambasade ale Ucrainei din Europa. 

Alerta de securitate s-a declanşat în Spania. Un plic cu explozibil a fost primit pe adresa ambasadei Ucrainei de la Madrid, iar angajatul, care l-a deschis, a fost rănit uşor la mână. Iniţial geniştii şi experţii antitero din Spania au minimizat incidentul, doar că ulterior, un alt plic cu explozibil a fost primit şi la o o companie de armament din Zaragoza, care livrase mari cantităţi de arme Kievului. Mai apoi, o scrisoare capcană a ajuns şi pe numele lui Sorin Ducaru care conduce Centrul Satelitar al Uniunii Europene.

Nimeni nu a revendicat trimiterea acestor scrisori-capcană, iar autorităţile spaniole nu au încă un suspect. Nu este clar nici dacă incidentele au legătură între ele, dar două scrisori trimise în Spania par să provină de la același expeditor, deoarece pe ambalaj a fost găsită aceeaşi adresă de e-mail.

Totodată, mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit pachete suspecte, conținând ochi de animale, a anunțat Kievul, după ce în Spania au fost primite „scrisori-bombă”. Pachetele, îmbibate într-un lichid cu o „culoare distinctivă”, au fost trimise la ambasadele Kievului din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia. Ele au fost primite și la consulatele generale din Napoli și Cracovia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Două plicuri suspecte, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti. Echipajele SRI au ridicat probele