Antena Meniu Search
x

Video Două tramvaie s-au ciocnit frontal în Bucureşti, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Lizeanu. Unul dintre vatmani nu ar fi schimbat corect macazul

Accident grav în Capitală în această dimineaţă. Două tramvaie s-au ciocnit frontal, pe bulevardul Ştefan cel Mare, în zona Lizeanu, iar în urma impactului puternic, cei doi vatmani şi un pasager au ajuns la spital. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 24.12.2023, 14:37

Vezi și

UPDATE: Cauza accidentului dintre două tramvaie, în Capitală, în Ajunul Crăciunului, a fost eroarea umană, au stabilit reprezentanții Societății de Transport București (STB). Aceştia spun că o comisie tehnică a STB a făcut o cercetare la fața locului și a stabilit că este în parametri tehnici corespunzători calea de rulare, ⁠macazul din intersecție Lizeanu este funcțional, iar vagoanele sunt fără defecțiuni tehnice, care să provoace o posibilă deraiere.

Concluzia preliminară este: macaz activat spre stânga (sens Ștefan cel Mare spre Obor, în zona intersecție Lizeanu), ⁠vagon tramvai 5 a continuat traseu înainte, fără să dezactiveze macazul stânga. Astfel, ⁠cauza probabilă a accidentului este eroarea umană.

Comisia tehnică a STB face propria evaluare și va ține cont, în concluziile finale, și de raportul Brigăzii de Poliție Rutieră a municipiului București.

Cele două tramvaie s-au ciocnit frontal

Pe acelaşi subiect

Accidentul a avut loc în jurul orei 7 dimineaţa, pe Bulevardul Ştefan cel Mare. 

"Astăzi, 24 decembrie a.c, în jurul orei 05:50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident de circulație care a avut loc la intersecția dintre șos. Ștefan cel Mare și str. Lizeanu. 

Din informațiile preliminare s-au stabilit următoarele: Conducătorul tramvaiului liniei 1 care circula pe șos. Ștefan cel Mare dinspre str. Vasile Lascăr a intrat în coliziune cu tramvaiul liniei 5 care se deplasa pe șos. Ștefan cel Mare dinspre Piața Obor în momentul în care acesta din urmă a efectuat virajul la stânga. În urma accidentului de circulație a rezultat rănirea ambilor conducători de tramvaie și a unui călător, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii de tramvaie au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În continuare efectuează cercetări pentru determinarea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație. Pe durata efectuării cercetării la fața locului circulația tramvaielor pe ambele sensuri de deplasare ale șoselei Ștefan cel Mare a fost restricționată", au transmis poliţiştii.

Doi tramvaie s-au ciocnit frontal în Bucureşti. Vatmanii, dar şi un pasager au fost răniţi

În urma impactului violent, cei doi vatmani, dar şi un pasager au fost transportaţi de urgenţă la spital. Cele două tramvaie implicate sunt 1 şi 5, care au fost grav avariate.

Eduard Marin, reporter Observator: Circulaţia tramvaielor de pe toate sensurile de mers din intersecţia Ştefan cel Mare a fost complet blocată, iar şoferii care au avut de mers spre strada Lizeanu au trebuit să găsească o rută ocolitoare.

Oamenii care aşteptau în staţie au fost nevoiţi să plece pe jos.

Impactul a avut loc între un tramvai vechi şi unul cumpărat în urmă cu doar un an, de către Primăria Capitalei. Poliţiştii trebuie să stabilească acum, cu exactitate, cum s-a petrecut totul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Două tramvaie s-au ciocnit frontal în Bucureşti, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Lizeanu. Unul dintre vatmani nu ar fi schimbat corect macazul