Antena Meniu Search
x

Video Drama Georgianei, tânăra înfometată şi ţinută 4 luni cu piciorul rupt, a ajuns şi pe masa autorităţilor. Dezvăluiri şocante din centrul groazei

Înfometată şi ţinută cu piciorul rupt patru luni. Drama Georgianei a mişcat autorităţile abia după ce a ajuns în presă. Azi, reprezentanţi de la Autoritatea pentru Protecţia Persoanelor cu Dizabilităţi au fost în control în centrul din Zătreni, Vâlcea. Doar că angajaţii spun că ar fi o formalitate. Sub protecţia anonimatului, oamenii povestesc grozăviile care se întâmplă acolo. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 06.12.2021, 19:22

Vezi și

"Necăjito, necăjito, săraca de tine? Ce blestem tragi tu, ale cui blesteme le tragi de te-au dat la centrul ăsta să te chinui atât?", spune una dintre îngrijitoare. Este angajata care, speriată că ar putea să-şi piardă locul de muncă, nu a suflat nicio vorbă despre chinul prin care trecea Georgiana. Nici n-ar fi avut cui. Femeia mărturiseşte că tocmai cei care ar trebui să se asigure că pacienţii sunt bine sunt cei care îi condamnă la durere: "Problema cu fata asta a fost că medicul s-a împotrivit să fie dusă la spital. S-au dus asistentele şi au zis: 'Aaa, are piciorul rupt!'. Au dus-o la spital, i-au pus gips. După ce i-au dat gips-ul jos, au constatat că piciorul stătea într-o poziţie şi mai anormală. Adică, pur şi simplu, era îndoit la 90 de grade".

Au lăsat-o să agonizeze aproape patru luni

Au lăsat-o să agonizeze aproape patru luni. Timp în care tânăra a ajuns piele şi os. La 33 de ani, arată ca un copil. Extrem de slăbită, cu privirea pierdută, imobilizată în pat. Un destin condamnat încă de la naştere. Şi-a petrecut toată viaţa în centre de plasament. Doar apariţia cazului în presă a mişcat autorităţile. Aşa că azi au fost în control la centru. Doar că angajaţii spun că se ştia de vizită, aşa că au avut timp toţi să se pregătească.

"De trei zile se lucrează pe dosarele pacienţilor. Nu vor găsi niciodată ceva în neregulă. Ce schimbări să facă dacă ei anunţă cu o săptămână înainte şi de câte ori vin nu găsesc nimic în neregulă. Aşa se fac verificările...În cazul acesta, cum să se schimbe ceva?", mai spune un angajat sub protecţia anonimatului.

Pe acelaşi subiect

Abuzurile ar fi mult mai grave, acuză un fost angajat

Cazul a ajuns şi la Guvern. "Mi-au trimis o bătaie de joc de raport în care nu fac decât să acuze ONG-ul care a descoperit acest caz. Pot să înţeleg la nivel uman că se apără în acest moment, dar imaginile sunt grăitoare", a declarat Mădălina Turza, consilier de stat. Iar directorul centrului exact asta face. Se apără. "În fişa de la UPU este trecut clar că nu necesită o intervenţie chirurgicală", a declarat Jana Dumitru, directorul Centrului Zătreni.

Abuzurile ar fi mult mai grave, acuză un fost angajat. "Abuzează sexual bolnavii. Eu le-am sesizat de mulţi ani. I-am spus doamnei şefe de centru", a declarat Ion Calciu, fost angajat al centrului. Momentan, Georgiana este în grija medicilor de la spitalul din Râmnicu Vâlcea. Între timp, s-a deschis un dosar penal pentru rele tratamente şi abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Drama Georgianei, tânăra înfometată şi ţinută 4 luni cu piciorul rupt, a ajuns şi pe masa autorităţilor. Dezvăluiri şocante din centrul groazei