Antena Meniu Search
x

Video Cazul tulburător al Georgianei, o tânără cu dizabilități ținută 4 luni cu piciorul rupt, într-un centru din Vâlcea, pentru că nu e o ”urgență”

Acuzaţii de rele tratamente la un centru de îngrijiri din Vâlcea! O tânără de 33 de ani ar fi fost ţinută nemâncată şi cu piciorul rupt 4 luni de zile pentru că nu ar fi fost o "urgenţă"! Protecţia Copilului Vâlcea consideră însă că fata a fost îngrijită corespunzător. Cazul a ajuns atât în atenţia ministrului Muncii, dar şi a unui procuror. Va avertizam, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional!

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 04.12.2021, 19:57

Vezi și

Ea este Georgiana. O tânără de 33 de ani aflată în îngrijirea statului de la naştere. Reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice, un ONG care se ocupă cu respectarea drepturilor omului, au găsit-o la centrul de la Zătreni într-o stare deplorabilă.

Georgiana Pascu, Centrul de Resurse Juridice: ”Arata groaznic. Aceasta tânăra nu vede, nu vorbește. Este piele Și os. Nu exista nicio scuza pentru modul în care a ajuns aceasta tânără să fie tratată. Mi s-a spus că poate să mănânce doar hrana pasată, dar că nu au mixer și ca o hrănesc cu pâine înmuiata în ciorbă”.

Fata de 33 de ani a suportat dureri groaznice după fractura la femur

De mai multe luni, fata ar fi suportat dureri groaznice din cauza unei fracturi.

Pe acelaşi subiect

Georgiana Pascu, Centrul de Resurse Juridice: ”Foarte slabă, geme și plânge și se afla în situaîia asta de 4 luni. Situația fetei este cunoscuta din luna iulie de conducerea DGASPC Valcea și că nu ia nimeni decizia de a o interna”

Ar fi fost ţinută aşa pentru că nu ar fi reprezentat o urgenţă.

Bianca Iacob, reporter Observator: ”Cum a ajuns sa aiba o ruptura de femur?”

Georgiana Pascu, Centrul de Resurse Juridice: ”Nu pot să vă spun. În cazul în care apar lovituri, decese, fracturi exista obligația de a sesiza organele penale”

Managerul de la Spitalul din Râmnicu Vâlcea spune că nu a fost rău îngrijită

Fata a fost trimisă în iulie la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea. După ce a văzut-o, managerul unităţii medicale a considerat că nu a fost rău îngrijită.

Dan Ponoran, manager spital: ”O persoană rău îngrijită care este imobilizată la pat vine cu escare, primul deficient de îngrijire. Şi nu avea escare”.

Fata a ajuns înapoi la centru cu o atelă gipsată. Reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice nu îşi explică de ce, 4 luni mai târziu, avea în continuare fractură. La sfârşitul lunii noiembrie, la insistenţele ONG-ului, a fost dusă din nou la spital, de această dată la Drăgăşani. Nici aici nu a fost considerată urgenţă şi a fost trimisă înapoi la centru. În acest moment este din nou, la spitalul din Vâlcea. Procurorii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente şi abuz în serviciu. 

Cazul Georgianei a ajuns până la Palatul Victoria

Marius Budăi, ministrul Muncii: ”M-am autosesizat, vom primi o notă informativă de la Vâlcea. Am înţeles că era vindecat şi că pacientul suferă de 8 afecţiuni extrem de grave. Dacă acele lucruri sunt adevărate, nu o să accept asemenea tratamente aplicate niciunei persoane. Este un suflet de om”

Protecţia Copilului Vâlcea respinge acuzaţiile. Ar fi fost tratată corespunzător iar greutatea fetei este aceeaşi cu care s-a internat la centru, din cauza bolilor multiple de care suferă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Cazul tulburător al Georgianei, o tânără cu dizabilități ținută 4 luni cu piciorul rupt, într-un centru din Vâlcea, pentru că nu e o ”urgență”