Antena Meniu Search
x

Video Drama oamenilor evacuați din Crevedia. Cu ochii în lacrimi, o femeie și-a recunoscut casa în imaginile filmate cu drona de Observator

Explozia de la Crevedia. La lumina zilei, coşmarul continuă pentru localnicii evacuaţi din case noaptea trecută. Mulţi nici nu pot ajunge să vadă ce a rămas în urma exploziile devastatoare, pentru că accesul încă nu e permis în zona de risc. Primele cifre oficiale arată că sunt 3 case distruse în totalitate, 7 grav afectate şi 15 avariate considerabil. O femeie şi-a recunoscut locuinţa în imaginile surprinse de echipa Observator cu o dronă

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.08.2023, 21:12

Vezi și

De la o viaţă iniştită la ruină. Este drama a zeci de familii din Crevedia, după exploziile care le-au zdruncinat vieţile definitiv. Mulţi nici nu ştiu ce le-a mai rămas din agoniseala de o viaţă. 

Cu ochii în lacrimi, Mihaela a încercat să ajungă în casa ei încă de azi-noapte. Nu i-a fost permis accesul nici azi, după ce localnicii au fost evacuaţi. Şi-a recunoscut locuinţa doar în imaginile filmate cu drona de echipa Observator. 

Localnică Crevedia: Caloriferele toate sunt smulse, geamurile sunt sparte, dar nu ştiu nimic. Uşile de la garaj, de la balcon, cred şi de la bucătărie... sunt sărite. Geamurile sunt sparte şi uşa este sărită. Gardul. Nu mai e nimic, nimic, ce avem pe noi, atât!

Explozie la Crevedia. 3.000 de oameni au fost evacuaţi şi nimeni nu are voie să intre în zona de risc

Pe acelaşi subiect

 Singurii escortaţi de poliţişti acolo sunt cei care au nevoie de acte medicale ori care merg să îşi salveze animalele din curte.

Andreea Milea, reporter Observator: Primăria din Crevedia le oferă cazare la un hotel din oraş celor care au rămas fără case. Autoritățile locale le vor oferi și apă și mâncare.

Cei care au gospodariile mai la distanţă de epicentrul exploziilor s-au apucat deja de reparaţii. 

Locanic Crevedia: A ieșit din pereți geamul meu aici, atât. S-a luminat cerul, nu am mai văzut niciodată așa ceva. A fost îngrozitor! O explozie foarte mare.

Bărbatul a dormit în maşina după ce locuinţa lui a ars. Acum a fost cazat într-un cămin de la primărie şi aşteaptă veşti despre starea de sănătate a soţiei internate în spital. Dar mulţi localnici nu vor să stea în hotelurile şi spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi.

Premierul a stat de vorbă cu localnicii din Crevedia şi le-a promis ajutoare din partea Guvernului

Marcel Ciolacu, premierul României: Toate persoanele afectate să primească ajutor, urmând ca după evaluări şi noi să luăm măsurile din fondul de rezervă al prim-ministrului. Deja am făcut această promisiune.

Patriahia Română a anunţat că va acorda câte 3.000 de lei pentru fiecare familie a celor răniţi şi va suporta cheltuileile de înmormântare pentru cei doi soţi decedaţi în urma exploziilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Drama oamenilor evacuați din Crevedia. Cu ochii în lacrimi, o femeie și-a recunoscut casa în imaginile filmate cu drona de Observator