Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia. Disperare în ochii oamenilor care locuiesc lângă staţia GPL, nevoiţi să plece din calea dezastrului: "Mi-a zis: fugiţi. Şi unde să mă duc"

Explozia din Crevedia. Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi, pe o rază de un kilometru. Cei care nu au fost lăsaţi să se întoarcă azi-noapte la casele lor au fost nevoiţi să se refugieze la rude sau prieteni. Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 10:02

Vezi și

Întreg perimetrul a fost blocat după explozia din Crevedia, iar în zonă au ajuns sute de salvatori. 

Peste 3.000 de oameni, evacuaţi după explozia la staţia GPL din Crevedia

Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi seara trecută, pe o rază de un kilometru. Din primele informaţii, aproximativ 6 case ar fi ars, lăsându-i pe oameni fără întreaga agoniseală şi nevoiţi să fugă din calea dezastrului. Nu toţi au reuşit însă să plece. Domnul Nicolae are casa în apropiere de staţia GPL, şi chiar dacă a fost obligat să îşi părăsească locuinţa... problemele de sănătate l-au împiedicat. 

Nicolae: Am văzut lume că fugea şi a venit cineva şi mi-a zis: fugiţi încolo. Dacă oi putea să plec, plec, dacă nu, mă vedeţi în ce hal sunt.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Şi rămâneţi aici?

Nicolae: Normal că rămân aici că... Păi şi unde să mă duc. Am simţit că mi-a luat foc cămaşa pe mine. Nu m-a atins nimic, dar suflul ăla mi-a ars cămaşa. Am zis că mi-a luat foc cămaşa.

Suflul exploziei care s-a simţit chiar şi la kilometri distanţă i-a crăpat pereţii casei, lăsându-i pagube importante. 

Bilanţul victimelor după explozia din Crevedia

Bilanţul victimelor exploziilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.

Dintre cele 58 de persoane rănite, acestea, 8 victime au fost după prima explozie: 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite (3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

Alte 50 de victime au fost înregistrate după a doua explozie, 3 persoane rănite fiind transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare  din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme.  Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI - 39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Disperare în ochii oamenilor care locuiesc lângă staţia GPL, nevoiţi să plece din calea dezastrului: "Mi-a zis: fugiţi. Şi unde să mă duc"