Două surori gemene abuzate de tatăl vitreg îşi caută acum dreptatea

De Sonia Simionov.
Publicat: 08.12.2017, 19:58.
Actualizat: 08.12.2017, 21:28

Două surori gemene împart drama vieţii lor. În copilărie, Gabriela şi Mihaela Ştefliuc au fost abuzate de către tatăl vitreg.

Două surori gemene împart drama vieţii lor. În copilărie, Gabriela şi Mihaela Ştefliuc au fost abuzate de către tatăl vitreg. După mai multe tentative de suicid şi sute de ore de terapie, treisprezece ani mai târziu, fetele au fost pregătite să ceară dreptate. Doar că dreptate nu s-a mai făcut. Cercetările au început anul trecut, după ce Observator a prezentat cazul, şi chiar dacă faptele au fost dovedite, dosarul a fost clasat. Gemenele, deşi copile în cei patru ani de abuzuri, n-ar fi depus o plângere scrisă împotriva agresorului.

Într-un sat din Botoşani, în urmă cu 17 ani, un tată vitreg a început să-şi violeze fiicele.

Au urmat ani grei de suferinţă. Când Mihaela a avut prima tentativă de sinucidere, un psiholog a aflat ce se întâmplă. Apoi, a mai încercat de opt ori. Avea doar 16 ani.

GABRIELA ŞTEFLIUC, victimă: A fost o sesizare verbală, Mihaela fiind internată la psihiatrie, sub tratament... Poliţistul i-a zis că doar atunci când Mihaela va fi pregătită să meargă la el.

Numai că nimeni nu a înregistrat nicio plângere scrisă. Şi abuzurile au rămas doar în copilăria distrusă a unor copiii care, mult mai târziu, au reuşit să găsească curajul să ceară dreptate. În urmă cu un an. Observator a difuzat atunci drama fetelor. Şi s-a deschis un dosar penal.

GABRIELA ŞTEFLIUC: Trebuie să te lupţi să dovedeşti ceva care există. Şi pe hârtie.

După un an de la începerea cercetărilor, un procuror... a clasat cauza! Cu toate că, negru pe alb, s-a constatat că abuzurile au existat!

TAMARA LENZ, avocatul gemenelor: Au fost încălcate toate principiile penale de cercetare. Nu există termen de prescripţie.

Motivul clasării este acela că, la vremea comiterii faptelor, nu a fost depusă o plângere împotriva agresorului. Nimeni nu a ţinut cont de faptul că, la acea vreme, fetele erau eleve de şcoală primară.

TAMARA LENZ, avocatul gemenelor: Organele de cercetare ar putea, chiar şi în ziua de astăzi, să repună în termen pe una dintre cele două surori abuzate sexual într-un mod grotesc de către octoritorul legal, de către soţul mamei, la acea vârstă.

Soluţia a fost deja contestată. Am încercat să luăm legătura cu procurorul. Nu am primit un punct de vedere. Dar Gabriela a ţinut să îi transmită un mesaj.

GABRIELA ŞTEFLIUC, victimă: Nu-i doresc niciodată să aibă vreo fată, sau două ... şi să treacă prin ceea ce am trecut noi!

Surorile au cerut un ordin de protecţie. L-au primit în mai puţin de o oră. Pentru că, în tot acest timp, abuzatorul este liber. Un om care, pe timpul cercetărilor, a picat şi testul poligraf.

Ilie Vasiliu nu a recunoscut niciodată faptele. Cel puţin, nu în faţa victimelor sale.

GABRIELA ŞTEFLIUC, victimă: El merge prin baruri în satul în care locuim şi se laudă că nu va face puşcărie în acest sens.

Până la o decizie definitivă, gemenele încearcă să-şi accepte trecutul prin terapie.

GABRIELA ŞTEFLIUC, victimă: Aşteptăm ca omul ăsta să primească o pedeapsă. Cât de mică ar fi ea.

O decizie cu privire la contestaţia clasării cauzei va fi luată în câteva zile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Cu cine s-a afișat Monica Gabor după despărțirea de Mr. Pink. Locul neașteptat în care a fost pozată
libertatea.ro
Cum l-au "pedepsit" grecii pe un român care a parcat direct pe plajă VIDEO
Ziare.com
Horoscopul zilei de 31 iulie 2021. Taurii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Ce se întâmplă dacă stai 1 minut lângă cineva infectat cu tulpina Delta
gandul.ro
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei: `Și eu am trecut prin multe stări emoţionale negative`
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu o cameră de filmat. A ieșit de acolo transpirat de frică! Uite ce a descoperit acest bărbat
redactia.ro
Jade din Clona, una dintre cele mai atragatoare actrițe, a îmbrăcat o ținută scurtă. Cum arată doar într-un sacou supradimensionat
tvhappy.ro
Țiriac și-a dat demisia, apoi a urmat SCANDALUL » Îmbrânceli la Adunarea Generală a FRT: „Dați-l afară!”
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro